– Koska tiedän, mihin puolueen jäsenistö pystyy, niin tiedossa on positiivinen yllätys meille, mutta ehkä negatiivinen yllätys muille, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo ensi kevään eduskuntavaaleista. Hän lähtee myös itse ehdolle.

Monet kansalaiset olivat lähettäneet perussuomalaisten kyselytunnille puoluesihteerille kysymyksiä koskien ensi kevään vaaleja.

Millaiseen kannatukseen eduskuntavaaleissa olisit itse tyytyväinen?

– Aina pitää tietysti tavoitella parempaa kuin edellisellä kerralla. Olisi itsensä huijaamista, jos vain toteaisi tyytyvänsä rimaa hipoen siihen, missä pysyttiin viimeksi. Mutta mikä oikeastaan on se viime kerta? Olisi kiva saada 37 kansanedustajaa. Ymmärrän kuitenkin, että viime vuoden Jyväskylän puoluekokouksen jälkeinen hässäkkä on saattanut aiheuttaa liikehdintää. En kuitenkaan usko, että kovin suurta, Slunga-Poutsalo sanoo.

Hän tyytyy veikkaamaan arvoituksellisesti, että perussuomalaisten kannatus seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee jälleen kerran olemaan yllätys kaikille.

– Koska tiedän, mihin meidän jäsenistömme pystyy, niin tulossa on positiivinen yllätys meille, mutta ehkä vastaavasti negatiivinen yllätys muille. Pääsemme siis jälleen kerran siihen tilanteeseen, mitä gallupit eivät osanneet ennustaa.

Milloin perussuomalaiset on pääministeripuolue? Minkä puolueen kanssa voisimme mennä hallitukseen?

– Vastaan samoin kuin puheenjohtaja Jussi Halla-aho: kyse ei välttämättä ole siitä, minkä puolueiden kanssa hallitukseen pitäisi lähteä vaan ratkaisun määrittelee se, millainen hallitusohjelma on.

– Olisi äänestäjien aliarvioimista lähteä kahdeksan kuukautta ennen vaaleja profiloimaan sitä, kuka kelpaa hallituskumppaniksi ja kuka ei, koska äänestäjät lopulta ratkaisevat asian. Samoin äänestäjät ratkaisevat sen, koska perussuomalaiset on pääministeripuolue. Ohjelma siis ratkaisee, asiat ratkaisevat ja vaalitulos ratkaisee.

Olet itsekin halukas siirtymään Arkadianmäelle. Onko joitakin yhteiskunnan osa-alueita, joihin liittyviä asioita erityisesti haluaisit ajaa?

– Totta kai. Olen itse lähtenyt politiikkaan nimenomaan erityisopetuksen ja koulutuspolitiikan takia. Ne asiat ovat lähellä sydäntäni edelleen. Myös sote-asiat ovat itseäni lähellä ja samoin erityishaasteita omaavien lasten pärjääminen.

SUOMEN UUTISET