

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaisten tavoitteena on kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva
Perussuomalaiset haluaa herätellä keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu. – Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Se on kuitenkin välttämätöntä. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän hyvinvoinnin piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.
Perussuomalaisten talouspoliittinen ohjelma on julkaistu tänään. Perussuomalaiset on sitoutunut korjaamaan julkisen talouden tilan kahden hallituskauden aikana, ja perussuomalaiset tekisi säästöt ensisijaisesti suomalaisille toissijaisista tai jopa haitallisista kohteista, kuten paisuneesta hallinnosta, kustannustehottomasta ympäristöpolitiikasta, kehitysyhteistyöstä, Yleisradiosta, maahanmuutosta ja kulttuurista.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra linjaa, että suomalaisen veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista. Siksi perussuomalaiset herättelee keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu.
– Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Se on kuitenkin välttämätöntä.
– Ylivoimaisesti suurin osa valtion menoista menee juuri tähän, hyvinvointijärjestelmän ylläpitoon, tulonsiirtoihin, sotesektoriin, palveluihin, sosiaaliturvaan. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän kaiken piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe, Purra sanoi tänään Tuumaustunnilla.
Myös kansalaisuuden saamista tulee vaikeuttaa
Perussuomalaisten mielestä suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu ensi sijassa suomalaisille.
– Meidän pitkän tähtäimen tavoitteemme on kansalaisuusperustainen sosiaaliturva. Kuten myöhemmin tässä kuussa julkaistavassa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassamme vaaditaan, myös kansalaisuuden saamista on merkittävästi vaikeutettava, Purra sanoo.
Perussuomalaiset on kysynyt asiasta myös kansalaisilta Kantar TNS:n gallupin kautta. Tulosten mukaan kansa on vahvasti perussuomalaisten linjoilla tässäkin asiassa.
– Jo lähes puolet suomalaisista on kanssamme samaa mieltä, vaikka olemme vasta aloittaneet aiheesta keskustelun eikä moni selvästikään vielä ymmärrä, mitä tämä tarkoittaisi. Vaikka perussuomalaiset on vuosia tehnyt selvityksiä siitä, kuinka paljon maahanmuutto maksaa, ja pitänyt aiheesta melua, emme ole saaneet vetoapua sen paremmin mediasta kuin mistään muualtakaan. Ja silti, gallupin mukaan tilanne on jo nyt tämä.
Vaaditaan riittävää poliittista tahtoa
Purra painottaa, että päin seinää ajava järjestelmä vaatii radikaaleja muutoksia.
– Ongelma ei niinkään ole EU:n sisäinen maahanmuutto. Tähän liittyvää sosiaaliturvaa säädellään unionitasolla. Ongelma on EU:n ulkopuolelta saapuva maahanmuutto. Perustuslakimme haluaa tarjota verorahoitteiset tuet ja palvelut jokaiselle. Jokaiselle.
– Veronmaksajan raha on idealistille aina halpaa, ja sitä on saatavilla. Mitä enemmän omassa maassa olisi tarvetta rahalle, vaikkapa siksi, että niin suuri osa suomalaisista on ikääntyneitä, sitä suuremmalla vimmalla sitä käytetään johonkin toissijaiseen. Ja tästä ei muka sopisi puhua.
Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva edellyttäisi valtiosääntömuutosta. Purra huomauttaa, että jo ennen kansalaisuusperusteista sosiaaliturvaa on kuitenkin hyvin paljon mahdollisuuksia leikata ja säästää suomalaisille toissijaisista kohteista.
– Vaaditaan vain riittävää poliittista tahtoa. Vaihtoehto on, että järjestelmä törmää seinään – ja silloin kaikkien hyvinvointi laskee.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva sote-sektori EU:n ulkopuolinen maahanmuutto hyvinvointijärjestelmä Kantar-TNS Maahanmuuton hinta hyvinvointiyhteiskunta maahanmuuttopoliittinen ohjelma Talouspoliittinen ohjelma veronmaksajat tulonsiirrot Riikka Purra Kansalaisuus Sosiaaliturva
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisilta talouspoliittinen ohjelma: Rahan viskominen ideologisiin kohteisiin on lopetettava – ”Veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista”

Kyselytulokset selkeitä: Kansalaiset kannattavat perussuomalaisten julkista taloutta korjaavia toimenpiteitä

Purra: Sosiaaliturva muutettava kansalaisuusperusteiseksi – “Avoin maahanmuuttopolitiikka ja hyvinvointiyhteiskunta eivät voi toteutua kestävästi”

Kysely: Liki 70 prosenttia suomalaisista ei antaisi kehitysapua velkarahalla

Purra: Kehysmenettely ei kerro oikeista kustannuksista – maahanmuuton, EU-takausten ja kehitysavun menot eivät ole mukana

Perussuomalaiset on valmis purkamaan kannustinloukkuja veronalennuksilla: Suomessa on tultava toimeen palkalla ilman tulonsiirtoja

Koskela: Perussuomalaisten talouspoliikka nojaa realiteetteihin – ”Talouden on pyörittävä silloinkin, kun tuulimyllyt eivät pyöri”

Perussuomalaisilta uusi maahanmuuttopoliittinen ohjelma: Suomen on lopetettava vastaanottamasta sellaista maahanmuuttoa, joka kuormittaa julkista taloutta
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.