Pirkanmaan vihreiden puheenjohtaja Minna Hölttä on eronnut tehtävästään. Samalla erosivat myös Tampereen vihreiden molemmat puheenjohtajat. Asiasta kertoo Aamulehti.

Puheenjohtaja Minna Hölttä perusteli eroa Facebook-sivuillaan:

”Olen tällä päivämäärällä 4.8.2022 ilmoittanut erostani piirin puheenjohtajan tehtävästä. Olen keskustellut asiasta puoluejohdon sekä muutamien muiden vihreiden aktiivien kesken. Pääsyy erooni ovat on ne toimintamallit ja kuplautumista edistävä politiikka, jotka puoluejohto siunaa, ja jotka eivät vastaa omia vihreitä arvojani. Tältä pohjalta on minun mahdoton lähteä tekemään ensi kevääksi koko Pirkanmaan eduskuntavaaleja piirin puheenjohtajan ominaisuudessa.

Lähdin politiikkaan arvojen ja asioiden vuoksi. Halusin politiikasta avoimempaa, kohtaavampaa ja ihmisläheisempää. Minulle tärkeät teemat – yrittäjyys, maaseudun elinvoima, kotimainen ruoantuotanto ja eläinten oikeudet vaativat edelleen työtä ja jatkan tämän työn tekemistä omien vihreiden arvojeni pohjalta jatkossakin. En siis ole jättämässä puoluetta, mutta tässä tilanteessa koen, että mahdollisuudet toimia omia arvojani kunnioittaen ja itselleni tärkeitä teemoja edistäen eivät toteudu piirin puheenjohtajan roolissa.”

Tampereen vihreillä on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa puheenjohtajan malli. Puheenjohtajina toimineet Mira Isomäki ja Matti Kortteus erosivat yhtä aikaa Minna Höltän kanssa.

SUOMEN UUTISET