Äärivasemmistolainen ryhmä on ilmoittanut polttaneensa Saksassa neljä ateriapalvelufirman jakeluautoa protestiksi sille, että turvapaikanhakijoille tarjotaan käteisen rahan sijasta ruokakuponkeja.

Sodexon jakeluautoihin kohdistunut tuhopoltto tapahtui Hallessa Keski-Saksassa, kertoo saksalaislehti. Liittovaltion turvallisuuspoliisi tutkii tapausta, koska rikoksen motiivin epäillään olevan poliittinen.

Vasemmistolainen ”Koppakuoriaisia ruuassa” -niminen anarkistiryhmä on ilmoittanut ottavansa vastuun tuhopoltosta. Saksalaisilla anarkistiryhmillä on usein hauskat nimet, mutta käytännön teot ovatkin sitten vähemmän hauskoja.

Ruokakuponki on ihmisoikeusloukkaus

Iskua Sodexon autoja vastaan perustellaan sillä, että Sodexo pyörittää ruokakuponkeihin perustuvaa turvapaikanhakijoiden ruokapalvelua alueella. Autonpolttajien mukaan ruokakuponkien antaminen käteisen rahan sijasta loukkaa turvapaikanhakijoiden itsemääräämisoikeutta.

Päätös ruokakuponkien käyttöönotosta on tietenkin poliitikkojen tekemä, ja Sodexo on mukana vain palveluntarjoajana. Saksi-Anhaltin osavaltio haluaa kannustaa kielteisen päätöksen saaneita, laittomasti maassa olevia turvapaikanhakijoita lähtemään kotiin tarjoamalla heille ruokakuponkeja käteisen rahan sijasta. Tämä ei anarkisteja miellyttänyt.

SUOMEN UUTISET