Toimittaja tiedustelee Alkolta, aikooko se poistaa valikoimistaan israelilaisia viinejä. Alko vastaa myöntävästi.

Suomenjuutalainen toimittaja Dennis Mitzner tiedustelee Twitterissä/X:ssä, aikooko Alko poistaa israelilaiset viinit valikoimistaan.

Alko vastaa:

”Hei! Meille Alkossa on tärkeää, että valikoimassamme on asiakaskysyntää vastaavia tuotteita. Alko on käynyt vuosien varrella keskusteluja Israelin siirtokuntien alueilta tulevista tuotteista niin viranomaisten, tavarantoimittajien kuin asiakkaiden kanssa.

Alko voi poistaa tuotteita valikoimastaan, jos kansainvälistä oikeutta rikotaan. Kansainvälinen yhteisö, mukaan lukien Euroopan unioni ja Suomi, on tuominnut siirtokunnat kansainvälisen oikeuden vastaisina.

Huolehdimme, että Alkon valikoimasta löytyy kosher-tuotteita jatkossakin. Israelin siirtokunta-alueilta tulevat tuotteet ovat myynnissä vuoden 2023 loppuun asti. Nyt jo valikoimassa olevat israelilaiset tuotteet ja muilta alueilta tulevat kosher-tuotteet jatkavat.

Lisäksi haemme parhaillaan valikoimaamme seuraavia kosher-tuotteita: kuohuviini/samppanja, punaviini, valkoviini ja roseeviini. Tuotteet pyritään saamaan valikoimaan mahdollisimman pian.”

SUOMEN UUTISET