Varapuhemiehenä eduskunnassa toiminut Anssi Joutsenlahti (ps.) oudoksuu Seppo Tiitisen valikoivaa muistia. Keskiviikkona uutisioitiin laajalti, ettei erinomaisesta muististaan tunnettu Tiitinen muka kyennyt palauttamaan mieleensä ainoatakaan niin sanotun Tiitisen listan nimeä.

Tiitisen listan sisältöä on arvuuteltu julkisuudessa vuosikaudet. Asia palasi jälleen julkisuuteen Pekka Ervastin toimittaman elämäkerran Tiitinen – Vakoilijoita ja veijareita myötä. Suojelupoliisin päällikkö Seppo Tiitinen sai 1990-luvulla Länsi-Saksan tiedustelupalvelulta listan nimistä, joissa oli mainittu nimeltä silloisen Itä-Saksan valtion Suomi-kontakteja.

– Minä en kerta kaikkiaan muista listasta yhtään nimeä. On myös hyvin vaikea kuvitella, että en pystyisi palauttamaan mieleeni yhtään nimeä, jos siellä olisi ollut jotakin muistamisen arvoista. Listan nimet eivät sanoneet minulle kerrassaan mitään, Tiitinen sanaili kirjassaan.

Joutsenlahti ei niele selitystä

Eduskunnan varapuhemiehenä 2011-2015 toiminut Anssi Joutsenlahti oudoksuu muistamattomuutta.

– Eduskunnassa aina kysyttiin ongelmatilanteissa pääsihteeri Seppo Tiitiseltä, miten vastaavassa tilanteessa aikaisemmin on menetelty ja vastaus oli aina heti valmiina. Yksi asia oli silloin ja on edelleen mysteeri, että kun Seppo Tiitinen muistaa kaiken mahdollisen, niin miten ainoastaan Tiitisen listan nimien kohdalla muisti tekee tenän, Joutsenlahti kysyy.

https://www.facebook.com/anssi.joutsenlahti/posts/10217753599656274


SUOMEN UUTISET