

LEHTIKUVA
Ay-liike ruotsidemokraattien taakse – sosialidemokraattien kannatus sukeltaa
Valta on symbolisesti vaihtunut Ruotsin ammattiliittojen keskusjärjestö LO:ssa. Ruotsidemokraattien kannatus järjestön jäsenten keskuudessa on nyt 31 ja sosialidemokraattien enää 30,6 prosenttia. Luvut herättävät hirvitystä demarien keskuudessa ja paine poliittisiin uudistuksiin on kova.
Sosialidemokraattien sisäistä oppositiota johtaa Daniel Suhonen, joka pelkää puolueen valtakunnallisenkin kannatuksen putoavan alle 20 prosentin. Näin käy, jos demarien vetämän maan hallituksen ohjelmaa ei avata.
Lääkkeet mahalaskun pysäyttämiseksi ovat tutut ja yksinkertaiset: kuntien talous on turvattava ja ulkomaisen työvoiman rahtaaminen maahan on lopetettava.
Demarit Saksan tiellä
Vallankumousjohtaja Suhosen mielestä ei ole mitenkään itsestään selvää, että demarien kannatus jäisi alamäen jälkeen edes parinkymmenen prosentin tasolle.
– Pelkään pahoin, että ylivoimaiseksi käynyt halu istua hallituksessa ehdolla millä hyvänsä vie demarit tielle, jota myöten Saksan demarit vaelsivat tuhoon ja 12-14 prosentin kannatustasolle, Suhonen ennustaa.
Suhosen mielestä on erityisen typerää taistella kannatuksen hupenemista vastaan ottamalla sielunviholliseksi ruotsidemokraatit. Ja valtion ylijäämäistä budjettia pitäisi käyttää hyvinvointivaltion ylläpitoon leikkausten sijasta.
– Linjaukset, joita syksyn budjetissa noudatettiin, tulevat johtamaan siihen, että ydinkannattajat sanovat adjö koko työväenliikkeelle, Suhonen lataa.
Ay-liike painostaa hallitusta
LO:n puheenjohtaja Karl-Petter Thorwaldsson on samoilla linjoilla toveri Suhosen kanssa ja vaatii hallitusohjelman ottamista uuteen käsittelyyn.
– Hyvinvointiyhteiskuntaan on satsattava ja huolehdittava siitä, että ilmastonmuutoksen vastaiset toimet eivät tarkoita ainoastaan kalliimpia polttonesteiden hintoja kuluttajille.
– Ja ulkomaalaisen työvoiman tuonnille Ruotsiin on laitettava selkeä stoppi, jotta ay-liikkeen jäseniä ei potkita pellolle Euroopan ulkopuolisen halpatyövoiman tieltä, Thorwaldsson listaa taistelevan työväenliikkeen keskeiset vaatimukset.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sosiaalidemokraatit halpatyövoima Hallitusohjelma Ruotsidemokraatit Kunnat Ay-liike Ruotsi Saksa budjetti
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Valtamedian vaalivaikuttaminen osoittautui valepropagandaksi – Göteborgin autopalot eivät olleet ruotsidemokraattien sytyttämiä

Ruotsidemokraattien gallupmenestys ei ole sattumaa – Tutkimus: puolueen teemat herättävät luottamusta lähes kaikilla politiikan osa-alueilla

Demarit paniikissa, ruotsidemokraatit nousemassa maan suurimmaksi puolueeksi

Kansa haluaa panna pisteen ruotsidemokraattien syrjinnälle

Ruotsin kokoomus hylkää vanhat oppinsa: Stoppi työperäiselle maahanmuutolle!

Ruotsin kokoomuskin haluaa selvityksen huivikiellosta – ruotsidemokraattien esitys otti heti tulta

Näin ruotsidemokraatit yrittää voittaa herruuden verkossa

Näin Jimmie Åkessonista tulee pääministeri – opposition yhteistyö tiivistyy Ruotsissa

Ruotsin hiihtoparatiisia rakennetaan ulkomaisella orjatyövoimalla – palkka 3 euroa tunnissa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
