Bussinkuljettajien tunteet ovat pinnalla Göteborgissa tiistain puukotuksen jälkeen. Kollegan hengenvaaralliset vammat ovat saaneet muut kuskit oireilemaan, eivätkä työntekijät tunne enää oloaan turvalliseksi työpaikallaan julkisessa liikenteessä.

Nuorisojoukko pysäytti tiistaina puoliltapäivin bussin vetämällä hätäjarrusta. Kun bussikuski yritti puuttua tapausten kulkuun, kuljettaja ja apuun rientänyt matkustaja saivat puukosta.

Vielä tiistain aikana poliisi pidätti vuonna 2004 syntyneen henkilön epäiltynä murhan yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä päättää pojan vangitsemisesta perjantaina. Muut kolme epäiltyä ovat karkuteillä.

Kuljettajat panikoivat peloissaan

Tapahtumat ovat herättäneet suurta huolta joukkoliikenteen kuljettajien keskuudessa, ja nämä ovat ilmaisseet huolensa julkisen liikenteen puutteellisista turvajärjestelyistä.

– Busseissa on valvontakameroita mutta se ei riitä. Jos joku käy kimppuun, niin mitä siinä voi tehdä, kyselee linja-autonkuljettaja Azad Marof SVT:n uutisissa.

– Pelottaa ja on turvaton olo, stressaannun ja menen välillä paniikkiin, kuvailee tuntojaan kollega Avdi Stojkaj.

Bussiyhtiö sanoo ottavansa välikohtauksen erittäin vakavasti ja tekevänsä puukotuksista sisäisen tutkinnan. Yhtiön mukaan kuljettajat voivat turvautua vertaistukeen tai hakeutua tarvittaessa työterveyshuollon palveluiden piiriin.

SUOMEN UUTISET