Perussuomalaisten kansanedustaja ja 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola ei ole tyytyväinen hallituksen kehyspäätökseen.

– On moraalitonta jatkaa miljardiluokan kehitysavun antamista, samaan aikaan kun suomalaisten nimiin otetaan velkaa, veroja korotetaan ja lapsilisiä leikataan.

Eerola huomauttaa, että sadankin miljoonan säästö kehitysavussa pitää kehitysavun kokonaismäärän edelleen lähes miljardissa eurossa.

– Vaikka hätää kärsiviä tuleekin auttaa, niin kyllä oman maan kansalaiset pitää laittaa muun maailman edelle. Suomen tulisi toistaiseksi lopettaa uusiin kehitysapuhankkeisiin osallistuminen, ja kehitysavun BKT-osuustavoitteesta tulisi luopua kokonaan.

Pienet leikkaukset eivät riitä

Myös veronkorotuksiin Eerola suhtautuu varauksella.

– Veronkorotukset eivät välttämättä tuo arvioituja verokertymiä Suomen kokonaisveroasteen ollessa jo EU:n korkeimpia. Useissa veroissa optimaalinen veroaste on jo todennäköisesti ylitetty, mikä tarkoittaa, että veroa nostettaessa kokonaisverokertymä itse asiassa pienenee, Eerola uskoo.

Puheenjohtaja Timo Soini antoi Ylen aamu-tv:ssä hallitukselle tunnustusta ”maailmanparannusrahojen” leikkauksesta. Perussuomalaiset on jo vuosia esittänyt kehitysapurahojen leikkaamista ja esittänyt, että kehitysapu otetaan mukaan säästötalkoisiin. Nyt tehdyt pienet leikkaukset eivät kuitenkaan vielä riitä.

– Suuruusluokassa on vielä vähän viilaamista, Soini linjasi.

PS VERKKOTOIMITUS