juho_eerola_ehdokasKansanedustaja Juho Eerola, synt. 1975

Lähihoitaja (mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyö). Ylioppilas. Työskennellyt 12 vuotta Kotkan maahanmuuttajapalveluissa ja ravintolayrittäjänä.

Tärkeimmät luottamustoimet: Kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtajistossa vuodesta 2011, EU-asioita käsittelevän Suuren valiokunnan jäsen, Pohjoismaiden neuvostossa toimivan puolueryhmän, Vapaa Pohjola, puheenjohtaja, Euroopan neuvoston kunta- ja alueparlamentin jäsen, kaksi kautta Kotkan valtuustossa ja nyt kaupunginvaltuuston kolmas varapj.

EU:n ja Venäjän viisumivapaus otetaan vastaan kaakossa.

Lähden keräämään kovaa äänisaalista joukkueellemme kevään 2014 eurovaaleissa. Tavoitteenani on olla kolmen kärkiehdokkaamme joukossa. Edellisissä eurovaaleissa toimin Freddy van Wonterghemin vaalipäällikkönä, joten kokemusta näistäkin kinkereistä on. Vuonna 2009 perussuomalaisten kannatus oli eurovaaleissa ylivoimaisesti parasta juuri Kymen vaalipiirissä.

Tulevaisuuden suurimpana haasteena näen EU:n ja Venäjän viisumivapauden toteutumisen. Millään muulla EU maalla ei ole niin pitkää rajaa Venäjän kanssa, kuin mitä Suomella on. Pietarin alueella asuu enemmän ihmisiä kuin koko Suomessa ja sen huomaa jo nyt. Niin hyvässä kuin pahassa. Lähden siitä, että jos viisumivapaus toteutuu, hoitaa EU kaikki kustannukset mitä muun muassa Suomen tullille ja rajalle siitä koituu. Tämän puolesta aion taistella myös Brysselissä.

Kokemukseni kahdessa kansainvälisessä luottamustoimessa ja eduskunnan EU asioita käsittelevästä Suuresta valiokunnasta ovat tuoneet minulle tarvittavaa itseluottamusta. Asioita eivät EU:ssakaan ihmistä kummemmat henkilöt päätä. Kun oma linja on selvä, on helppo toimia yhteisten asioiden puolesta. En halua Suomen eroavan Euroopan Unionista, vaikka vuonna 1994 siihen liittymistä vastaan äänestinkin. Sen sijaan haluan, että EU alkaa noudattaa omia sääntöjään ja lopettaa Saksan ja Ranskan pankkien tukemisen suomalaisten rahoilla. Eteläisten maiden hädässä olevia ihmisiä ei niillä tukipaketeilla pelasteta.

Kokemukseni pakolaisten parissa tehdystä työstä ovat vakuuttaneet minut siitä, että mitään yhteisvastuuta EU maiden välillä ei tässä asiassa tule toteuttaa. Jokaisen EU maan tulee kantaa itse vastuunsa niihin saapuvista turvapaikanhakijoista. Suomelle riittää tulevaisuudessa haastetta tälläkin saralla, kun mainittu viisumivapaus Venäjän kanssa toteutuu.

Olen kurinalainen ryhmätyöntekijä. Sekä eduskunta-, että valtuustoryhmässä olen oppinut, että yksin ei mitään saa aikaan. Olen hiljainen vaikuttaja oman ryhmäni sisällä, mutta jos paikka annetaan, osaan kyllä toimia sekä suuna, että päänä.

Yhteystiedot: 050-5120513 / juho.eerola[a]eduskunta.fi

Ehdokkaan blogi >