Eurovaaliehdokas Juha Väätäinen aikoo pitää jopa 150 vaalitilaisuutta ennen toukokuun h-hetkeä.

Eurovaaliehdokas, kansanedustaja Juha Väätäisen vaalikampanjakiertueen täytyy olla koko Suomen massiivisin ja näyttävin kampanjakiertue näissä vaaleissa.

Kampanja starttasi jo 2. päivänä viime vuoden kesäkuuta. Jouluaattoon mennessä takana oli 95 vaalitilaisuutta kaikissa vaalipiireissä. Vuodenvaihteessa kiertue jatkoi 150 vaalitilaisuuden tavoitteella, joista takana on jo viitisenkymmentä.

– En tee tunnin mittaisia piipahduksia, ettei tule ylimielisen leimaa. Pääkaupunkiseudulla tilaisuudet kestävät keskimäärin 3-4 tuntia, pisimmät koko päivän, Väätäinen kertoo.

Väätäisen kalenterissa on noin viisitoista tilaisuutta viikossa, joista 5-8 pääkaupunkiseudulla ja viikonloput maakunnissa. Vaalitiimin käytössä on Suomen näyttävin vaaliauto, jossa on screenit molemmin puolin vaihtuvin vaaliteemoin. Tiimi on puettu jääkiekkoasuihin. Vaalimateriaaliin lukeutuu 30 000 omilla logoilla painettua kassia ja saman verran suklaasydämillä ja mentolikaramelleilla varustettuja käyntikortteja, joita Julma-Juha on jakanut henkilökohtaisesti jo yli 15 000 kappaletta.

EU täyteen remonttiin

Tahti on kova, mutta se ei miestä paina. Väätäinen ihmisten tapaamisesta, siinä tilanteessa hän on parhaimmillaan. Hän tuntee suomalaiset ja on erittäin hyvässä kunnossa.

– Teen töitä aamukuudesta iltayhteentoista, se on normaalitahtini. Olen helposti lähestyttävä, sillä vaikka olen hyvä suustani, on minulla myös kuulevat korvat. Äänestäjäkuntani koostuu pääosin 50-90-vuotiaista, joita Suomessa on 2,5 miljoonaa. He tietävät kuka olen ja mitä aion tehdä. Kiertueeni ykkösasia on puolueen yhteinen menestys.

– Vaaliteemani on ”Stop EU”, eli EU on pantava täyteen remonttiin. Olen täydellisen eurovastainen, tämä euro ei kelpaa minulle. Suomi on täydellisesti laiminlyönyt oman tie- ja rataverkkonsa kehittämisen EU-varoin, koska ei ole osannut vaatia. Meille kuuluisi kolmesataa miljoonaa teihin ja ratoihin joka vuosi, viime vuonna saimme kymppejä.

Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 5/2014 -lehdessä.

MIKA MÄNNISTÖ