Europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa keskusteltiin tänään Gazan tilanteesta otsikolla EU:n reaktio Israelin puolustusvoimien Gazassa toistuvasti tekemiin humanitaarisen avun työntekijöiden, toimittajien ja siviilien surmiin.

Teuvo Hakkarainen (ps/ECR) osallistui ajoittain kiihkeäksi yltyneeseen keskusteluun.

– Tässä ollaan tekemässä taas uutta holokaustia verhottuna tällaiseen kysymykseen ja moneen muuhunkin toimintaan, mitä täällä tehdään.

”Jos arabit riisutaan aseista, on alueella rauha”

Puheessaan Hakkarainen siteerasi Israelin valtion perustajiin kuulunutta Golda Meiria, joka toimi pitkään työ- ja ulkoministerinä ja oli maansa ensimmäinen naispääministeri:

– Golda Meir sanoi aikoinaan, että jos arabit riisutaan aseista, alueella on rauha, mutta jos israelilaiset riisutaan aseista, Israelia ei enää ole.

Terroristit saatava vastuuseen hyökkäyksestä

Hakkarainen painotti puheessaan sitä, että Hamas on Gazassa läsnä käytännössä kaikkialla siviilien keskuudessa.

– Hamasterroristien piilottelu aseineen siviilien seassa johtaa väistämättä ulkopuolisiin uhreihin. Hamas on piilottautunut sinne siviilien sekaan sairaaloihin, kouluihin, avustusjärjestöjen selän taakse. Totta kai tulee uhreja silloin, koska terroristit on saatava vastuuseen siitä hyökkäyksestä, minkä he tekivät Israeliin lokakuussa.

SUOMEN UUTISET