Perussuomalaisten europarlamenttiehdokas ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ei halua, että hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet hankaloittavat yrittäjien ja teollisuuden toimintaa.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että hallitusneuvotteluissa suunnitellaan vähintään 700 miljoonan euron veronkorotuksia. Lehden mukaan veronkiristykset eivät kohdistuisi palkka- tai eläketuloihin vaan ainakin osaan yrityksistä.

– Siinä otetaan ensiaskeleet, että Suomeen tulee kansallinen lama. Yritykset tulevat varovaiseksi, investoinnit pysähtyvät ja kukaan ei työllisty. Se on seurauksena tuommoisesta politiikasta, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen jyrähtää.

Yliverottaminen järjetöntä

Sdp:n hallitustunnustelija Antti Rinne yrittää neuvotella hallituksen muodostamisesta keskustan, vihreiden, vasemmiston ja rkp:n kanssa. Sdp käyttäisi velkarahaa muun muassa ratahankkeisiin ja koulutukseen.

– Syömävelan ottaminen olisi älytöntä hommaa, koska silloin meillä on Kreikan tie edessä. Yliverottaminen on kansantaloudellisesti järjetöntä. Sen sijaan tarvitaan veronalennuksia, jotka todellisuudessa lisäisivät verotuloja kun rahaa olisi käytettävissä kuluttamiseen ja investoimiseen. Raha tulisi ostovoiman kautta takaisin valtion kassaan, Hakkarainen sanoo.

”Kaikki ei ole jaossa”

Hakkarainen kannustaa suomalaisia äänestämään europarlamenttivaaleissa, jotta kansallismielisille saadaan vaalivoitto.

– Jos liberaalit pääsevät päättämään asioista, niin siinä käy huonosti. Silloin tänne tulevat kaiken maailman vuohipaimenet ja niitä hyysätään veronmaksajien rahoilla. On tärkeä näyttää, että suomalaiset ovat sitä mieltä, että kaikki ei ole jaossa, Hakkarainen muistuttaa.

Hakkaraisesta on tärkeää, että verorahat käytetään suomalaisten hyväksi. Nyt haittamaahanmuuttoon menee vuodessa 3,2 miljardia euroa, kun esimerkiksi puolustusmenoihin käytetään 2,3 miljardia euroa.

Ammattityöttömiä Lähi-idästä

Iltalehden perjantaina julkaiseman selvityksen mukaan Kelan työttömyysturvan menot olivat viime vuonna yhteensä noin 1 964 miljoonaa euroa, josta maahanmuuttajien osuus oli yli 20 prosenttia.

– Maahanmuuttajille menee merkittävän suuri määrä rahaa, vaikka heidän osuus Suomessa asuvista ihmisistä on hieman alle viisi prosenttia. Tarvitaanko me lisää työttömiä? Nyt ikään kuin palkataan suomalaisten työttömien sekaan veronmaksajien rahalla maailmaa kiertäviä ammattityöttömiä Lähi-idästä, Hakkarainen toteaa.

MIKA RINNE