Hallitustunnustelija Antti Rinteen hallitukselta on luvassa polttoaineveron korotuksia, tiemaksuja, asuntolainan korkovähennyksen poistoa ja kotitalousvähennyksen kurjistamista, varoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä sanoo, että punavihreiden epärealistiset vaalilupaukset maksatetaan rehellisten työtä tekevien suomalaisten selkänahasta.

– Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan rakenteilla olevan hallituksen ohjelma makaa täysin tyhjällä perustalla. Menoja lisättäisiin 1,2 miljardia, mikä ei riitä alkuunkaan tehtyjen vaalilupausten toteuttamiseen.

Sosialistia äänestämällä saa sosialismia

Menolisäyksiä ollaan rahoittamassa 700 miljoonan veronkorotuksilla, joilla lamautetaan osaltaan taloutta.

– Nyt näistä korotuksista osa on kuultu ja vastasivat sitä mitä pelättiin, Mäkelä sanoo ja jatkaa:

– Sosialistia äänestämällä saa sosialismia ja sen toimiiko sosialismi, voi käydä kysymässä rajan takaa.

Keskustalle kerros lisää virkamiehiä

Mäkelä ihmettelee, mitä keskustalaiset ovat ajatelleet ohjelmaa hyväksyessään.

– Onko todella niin hienoa saada yksi kerros lisää virkamiehiä maakuntatasolle, että aivan kaikki muu on kaupan? Onko kepu koskaan pettänyt näin perusteellisesti maakuntien asukkaat?

”Tämä on kansan huijaamista”

Hallitus laskee kattavansa vajauksen työllisyyden kohoamisella, vaikka tuskin esittää mitään työllisyyttä parantavia toimia.

– Ovat uhanneet jopa entisten purkamisella. Samaan aikaan Euroopasta on tulossa taloustaantuma – ei vetoapua talouskasvuun. Olemme siihen sidottuja eurossa.

– Tämä on kansan huijaamista. Asiat tulevat menemään karille ja mitä pikemmin hallitusrakennelma puretaan, sen parempi Suomelle! painottaa Mäkelä, joka kutsuu neuvottelupöydässä istuvaa kokoonpanoa keskiluokan kyykytyksen hallitukseksi.

SUOMEN UUTISET