Perussuomalaiset ovat varoitelleet suomalaisia yrittäjä- ja teollisuusvihamielisestä hallituksesta. Kaavailtujen veronkiristysten ja salkkujaon myötä hallituksen kiukku näyttää kohdistuvan myös kustannukset maksavaan keskiluokkaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi jo hallitusneuvotteluiden alkutaipaleella Suomen saavan ennennäkemättömän punaisen hallituksen.

– Perinteiset teemat, kuten työväestön asema ja ympäristö, ovat tehneet tilaa muodikkaille teemoille, kuten fanaattisille maahanmuuttonäkemyksille, intersektionaaliselle feminismille ja yleiselle todellisuuskriittisyydelle.

– Kyseessä on erittäin yrittäjä- ja teollisuusvihamielinen hallitus, joka rahoittaa vaalilupauksiaan veronkorotuksilla, rapauttaa Suomen kilpailukykyä ilmastoposeerauksella, lisää parhaan kykynsä mukaan haitallista maahanmuuttoa ja sen kustannuksia sekä hyökkää sananvapautta vastaan erilaisilla ”vihapuheen” vastaisilla kampanjoilla.

Suomesta tulossa helvetti maksajille

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen povaa suomalaisille kylmää kyytiä vastavalitun hallituksen toimesta.

– Suomesta ollaan tekemässä helvetti niille, jotka joutuvat veroillaan kustantamaan vihervasemmistohallituksen tuhlailun ja kärsimään entistäkin löyhemmän maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

Vihervasemmistopuolueet antoivat ennen eduskuntavaaleja vaalilupauksia, jotka pitäisi nyt toteuttaa. Kun holtiton velanotto ei ole euroalueen jäsenyydestä johtuen vaihtoehto, keinoiksi menolisäysten rahoittamiseksi on valittu veronkorotukset ja mittavat valtion omaisuuden myynnit.

– Valtio voi myydä omaisuutensa vain kerran ja veronkorotukset tulevat todennäköisesti heikentämään työllisyyttä, jolloin ei ole toivoakaan, että työllisyystavoitteeseen päästäisiin.

– On vastuutonta rakentaa hallitusohjelma epärealistisen korkean työllisyystavoitteen pohjalle, kun isoista euroalueen maista Saksaa ja Italiaa uhkaa jo taantuma, joka heijastuu varmasti Suomenkin talouteen. Kun erotus joudutaan rahoittamaan myymällä kansallisomaisuutta vieläkin enemmän, se on pois tulevien sukupolvien hyvinvoinnista, Antikainen muistuttaa.

Suomalaisten turvallisuutta ei puolusta kukaan

Pahinta hallitusohjelmassa on Antikaisen mielestä kuitenkin se, että hallitus haluaa höllentää maahanmuuttopoliittista linjaa entisestään ja naamioi tämän ”oikeusturvaan liittyvien ongelmien” korjaamiseksi. Vuoden 2015 tapahtumat tulevat toistumaan, mutta pahempina.

– Suomalaisten naisten ja lasten turvallisuutta ei puolusta kukaan, kun vihervasemmisto pääsee vauhtiin. Vihervasemmisto pitää kädet korvilla ja sulkee silmänsä häpeälliseltä, suomalaisiin teinityttöihin kohdistuvalta seksuaalirikosaallolta. Sen sijaan, että varmistettaisiin omien kansalaistemme turvallisuus, halutaan, että Suomi kuuluu kaikille, Antikainen moittii.

Myös salkkujako nostattaa kulmakarvoja

Hallitukseen tulee 19 ministeriä. Sdp ottaa pääministerin salkun lisäksi eurooppaministerin, liikenneministerin, työministerin, kuntaministerin, kehitys- ja ulkomaankauppaministerin, perhe- ja peruspalveluministerin salkut.

Keskustalle tulevat valtiovarainministerin, puolustusministerin, tiede- ja kulttuuriministerin, elinkeinoministerin sekä maa- ja metsätalousministerin salkut. Ulkoministeri, ympäristö- ja ilmastoministeri sekä sisäministeri ovat uudessa hallituksessa vihreitä.

Vasemmistoliitto saa opetusministerin ja sosiaali- ja terveysministerin ja rkp oikeusministerin ja tasa-arvoministerin salkut.

SUOMEN UUTISET