Perussuomalaisten hurja gallup-kannatus ja nousu kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi eivät ainakaan helpota Antti Rinteen (sd.) ja Petteri Orpon (kok.) pääministerihaaveita.

Perussuomalaiset on 15,1 prosentin kannatuksellaan jo kolmanneksi suurin puolue – ja useiden arvioiden mukaan perussuomalaiset saattaa jopa nousta eduskuntavaalien suurimmaksi puolueeksi.

Puoluejohtajilta kysyttiin MTV:n pääministeritentissä eilen, kenen kanssa ne mieluiten menisivät hallitukseen.

Perussuomalaisille hallitusohjelman sisältö ratkaisee

Jussi Halla-aho vastasi, että hallitukseen osallistuminen riippuu hallitusohjelman sisällöstä.

– Olemme aina sanoneet, että perussuomalaiset tekee yhteistyötä kenen tahansa kanssa, mutta ei kenenkään kanssa hinnalla millä hyvänsä.

– Perussuomalaisten on saatava tuntuvalla tavalla hallitusohjelmaan sellaisia linjauksia, jotka ovat meidän äänestäjillemme kaikkein tärkeimpiä, Halla-aho painotti.

Orpon näkemyserovastaus oli vaalipuhetta

Kokoomusjohtaja Petteri Orpolta kysyttiin, voisiko kokoomus harkita hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

– Sen vuoden 2017 ratkaisun jälkeen en ole havainnut erityistä muutosta. Silloin teimme ratkaisun, ettemme hallitusyhteistyötä puolueena katsoneet voivamme jatkaa. Kokoomus kunnioittaa vaalitulosta ja keskustella pitää. Minusta tuntuu, että yhteisestä ohjelmasta puhuminen on vaikeaa. Asiakysymyksissä näkemyserot ovat niin suuria, Orpo vastasi.

Orpon vastaus on helppo tulkita pelkäksi vaalipuheeksi niille kokoomuksen tyytymättömille kannattajille, jotka harkitsevat perussuomalaisten äänestämistä.

SUOMEN UUTISET