Puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos kommentoivat Pekka Katajaan kohdistunutta ilmeistä henkirikoksen yritystä.

Osa tiedotusvälineistä uutisoi eilen niukoin sanakääntein, että perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja aktiivi Pekka Kataja oli joutunut ryöstön uhriksi.

Tämänhetkisten tietojemme mukaan kaksi miestä oli tullut Katajan kotiovelle, maininneet tämän nimeltä ja sanoneet tuovansa jotakin lähetystä perussuomalaisilta. Kun Kataja oli avannut oven, miehet olivat käyneet hänen kimppuunsa.

Lääkäreiden arvion mukaan Katajaa mm. lyötiin vasaralla 21 kertaa päähän. Sairaalassa hänellä on todettu kallonmurtuma, aivoverenvuoto, useita murtuneita kylkiluita ja murtunut sormi, vähäisempien ruhjeiden lisäksi. Lääkärin mukaan Kataja on onnekas ollessaan hengissä. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys.

Poliitikkojen ja median on syytä muistaa oma vastuunsa ja katsoa peiliin. Yhteen puolueeseen kohdistuva jatkuva demonisointi ja hysterian lietsominen voivat johtaa väkivaltaan ja luoda ilmapiiriä, jossa kyseisen puolueen edustajien koetaan olevan lainsuojattomia ja vapaata riistaa.

Tuomitsemme jyrkästi tapahtuneen, odotamme rikoksen selvittämistä ja toivomme ystävällemme ja puoluetoverillemme Pekka Katajalle nopeaa toipumista.

JUSSI HALLA-AHO JA SIMO GRÖNROOS