Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila on jättänyt ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen hallituksen esityksestä, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ja karkotettavaksi määrätty henkilö voisi saada opiskelijan oleskeluluvan esittämällä selvityksen 6 720 euron varallisuudesta.

– Hallitus on luomassa kansallista järjestelmää ohi EU-direktiivien, jotka eivät salli yleisen opiskelijan oleskeluluvan myöntämistä karkotuspäätöksen saaneille henkilöille. Esitykseen on ympätty laittoman maahantulon Troijan hevonen, koska kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä olisi jatkossa miltei mahdotonta poistaa maasta, Vilhelm Junnila jyrähtää.

Hallitus unohti taas suomalaisten edun

Muutosta perustellaan muun muassa työvoimatarpeella, mutta juuri kielteisen päätöksen saaneet kuuluvat niihin kansallisuuksiin, jotka työllistyvät kaikkein huonoimmin ja silloinkin yleensä halpatyövoima-aloille. Lisäksi he ovat alttiita ihmiskaupalle, kuten Närpiön esimerkki osoittaa.

– Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille tulisi olla vain yksi vaihtoehto: talteenotto ja pikainen karkotus lähtömaihinsa. Hallitus on taas unohtanut sen, että heidän pitäisi ajaa Suomen ja suomalaisten etua, Junnila linjaa.

Suomen Uutiset