Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitävät hallituksen perussuomalaisten välikysymyksen alla valmistelemaa pakettia energiahintojen kompensoimisesta täysin riittämättömänä.

– Vihervasemmiston linja voitti keskustasta kuuluneet soraäänet, ja polttoaineen jakeluvelvoitteen kiristäminen jatkuu. Tämä tulee nostamaan polttoainehintoja merkittävästi, Ville Tavio toteaa.

Hallitus yrittää sumuttaa kansalaisia

Hallitus ei pienentänytkään työmatkavähennyksen omavastuuosuutta kuten oli toivottu. Sen sijaan hallituksen esittämä työmatkavähennyksen enimmäismäärän nosto on vaikutuksiltaan hyvin vähäinen toimi, koska se koskee alle 26 000 ihmistä.

– Hallitus yrittää sumuttaa kansalaisia esittämällä toimenpiteensä vaikuttavampina kuin ne ovat, Tavio sanoo.

– Vähennysten ulkopuolelle jääville ihmisille hallitus ei anna mitään, Riikka Purra moittii.

Tavio ja Purra huomauttavat, että työmatkavähennys vaikuttaa käytettävissä olevaan varallisuuteen viiveellä, joten autoilun hintalappu jatkaa nousuaan, koska kasvaviin kustannuksiin ei puututa välittömästi esimerkiksi polttoaineveroa laskemalla.

Hallitus heräsi vasta vaalien lähestyessä

Perussuomalaisten vaatiman ammattidieselin etenemisen Tavio ja Purra näkevät positiivisena signaalina. He harmittelevat kuitenkin, että hallitus ei kertonut aikataulua, jossa eduskunnalle annetaan lakiesitys, vaan hallitus ilmoitti vain aloittavansa lakimuutoksen valmistelun. Tavio huomauttaa, että kaikki lainvalmistelu ei johda lainmuutoksiin.

– Hallituksella on ollut aikaa jo kolme vuotta. Hallitus näyttää ryhtyneen toimiin vasta perussuomalaisten välikysymyksen vuoksi ja eduskuntavaalien lähestyessä, Tavio sanoo.

– Hallitus haluaa nyt myös poistaa kiinteistöveron väliaikaisesti maatalouden tuotantorakennuksilta. Perussuomalainen kansanedustaja Juha Mäenpää teki samasta aiheesta lakialoitteen jo viime vuonna, Purra toteaa.

Hallitus vastaa tiistaina perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin jättämään välikysymykseen bensan ja sähkön hinnoista. Välikysymyksessä vaaditaan polttoaineverojen alentamista, ammattidieselin käyttöönottoa sekä kotitalouksien sähköveron alentamista.

Suomen Uutiset