Useat perussuomalaiset kansanedustajat ovat moneen otteeseen vaatineet dieselautojen käyttövoimaveron poistamista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaati eduskunnassa dieselveron poistoa jo lokakuussa 2018 jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

– Käyttövoimavero on syrjivä dieselin nykyhinnoilla. Lisäksi uudempien moottoreiden pienempi kulutus vaikuttaa jo niin, ettei dieselautoilija käytännössä enää voi “päästä omilleen”, eli saavuttaa litrahinnalla sellaista hyötyä, joka kattaisi maksetun käyttövoimaveron, Ville Tavio huomauttaa.

Hinnat hävyttömän korkeat

Tavion mielestä asia tulee saattaa pikaisesti kuntoon, kun polttoaineiden hinnat ovat hävyttömän korkeat.

– Useat perussuomalaiset kansanedustajat ovat olleet asiassa aktiivisia. Etenkin kansanedustajat ja autoilualan ammattilaiset Sheikki Laakso ja Jouni Kotiaho ovat puhuneet asiasta aktiivisesti.

– Poistamalla käyttövoimavero varmistetaan, että liikkumiskustannukset alenevat ja teollisuuden kilpailukyky kohenee tuntuvasti, kun logistiikkakustannukset alenevat, sanovat liikenne- ja viestintävaliokunnassa vaikuttavat Laakso ja Kotiaho.

Polttoaineveroa alennettava

Dieselin pumppuhintaan vaikuttaa luonnollisesti myös polttoainevero. Perussuomalaiset ovat vaatineet – ja vaativat yhä – veron alentamista.

Hallitus vastaa ensi viikolla perussuomalaisten jättämään välikysymykseen energia- ja polttoainehinnoista. Välikysymyksessä ovat mukana myös kristillisdemokraatit sekä Liike Nyt.

Suomen Uutiset