Perussuomalaiset vaati tänään kyselytunnilla välittömiä toimia polttoainehintojen alentamiseksi. Bensiinin litrahinta on kohonnut jopa 50 sentillä siitä, mitä se vuoden 2020 kesällä oli ja dieselin hinta on räjähtänyt vielä enemmän.

– Tämän kehityksen vaikutus lyö läpi koko yhteiskunnan korottaen ruuan hintaa, pistämällä yrityksiä ahtaalle, heikentämällä kotimaista omavaraisuutta esimerkiksi maanviljelyssä ja tekemällä työnteosta jopa kannattamatonta, perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso luetteli.

Saarikko ei vastannut kysymykseen

Laakso huomautti, että heti aluevaalien jälkeen hallitus entisestään korottamassa polttoainehintoja, kun se ajaa sekoitevelvoitteen kiristämistä.

– Lupaatteko, ministeri Annika Saarikko (kesk), että puheenne pitää eikä sekoitevelvoitetta lisätä nykyisestä? Laakso kysyi.

Saarikko ei vastannut varsinaiseen kysymykseen lainkaan. Hallitus on Saarikon mukaan teettänyt paljon laskemia ja tulee esittämän täsmätoimia, mutta kertoo niistä myöhemmin.

”Turha selitellä markkinoilla”

Laakso toisti vielä perussuomalaisten yksinkertaiset esityksen polttoainehintojen laskemiseksi: polttoaineveron ja jakeluvelvoitteen keventäminen sekä liian kireiden ilmastotavoitteiden siirretään realistiselle tasolle.

– Näin ihmisillä on enemmän rahaa, työllisyys nousee, kun työnteko on kannattavampaa ja yritysten asiakkailla on rahaa, suomalainen maatalouskriisi helpottaa ja omavaraisuus paranee sekä teollisuuden kilpailukyky paranee, jos Suomi ei ole polttoainehinnoissa yksi Euroopan kalleimmista maista, Laakso luetteli perussuomalaisten esitysten vaikutuksia.

Laakso muistutti ministeriä, että polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat ovat kaikille Euroopan maille samat.

– Miten muualla on siis kymmeniä senttejä halvemmat hinnat pumpuilla? Turha siis selitellä markkinoilla, Laakso kuittasi.

SUOMEN UUTISET