Marinin hallitus esitteli perjantaina täsmätoimia, joilla vastataan energian hintojen rajuun nousuun. Hauraimmassa asemassa olevat eivät näistä määräaikaisista toimenpiteistä pääse kuitenkaan hyötymään. Kansanedustaja Ari Koponen kritisoi hallitusta, jonka juhlapuheet eivät konkretisoidu teoiksi juuri koskaan.

– Päätös osoittaa täyttä piittaamattomuutta maatamme rakentaneita ja jo korvaamattoman työpanoksen antaneita eläkeläisiä kohtaan. On suorastaan julmuutta ohjata ikäihmiset toimeentuloluukulle, aloittaa kansanedustaja Ari Koponen.

Energian kallistuminen kurittaa pahiten pienituloisia

Energian kallistuminen iskee erityisen pahasti pieni- ja keskituloisten kansalaisten kukkaroon, sillä heidän tuloistaan suhteellisesti suurin osa menee juuri tämän kaltaisiin pakollisiin menoihin. Haja-asutusalueilla moni vanhus asuu pienessä omakoti- tai paritalossa, joka on lämmitettävä, ja kauppaan on päästävä.

– Lämmitys ja oman auton käyttö ovat monille arjen elinehto julkisen liikenteen puuttumisen myötä. Hallituksen olisi pitänyt osoittaa toimeentuloluukun lisäksi aitoja toimia vähävaraisille eläkkeensaajille ja seurata oman hallitusohjelmansa kirjausta eläkeläisten ja lapsiperheiden köyhyyden ja köyhtymisen vähentämiseksi.

– Jälleen kerran näemme, miten juhlapuheet eivät konkretisoidu teoiksi juuri koskaan. Luvatusta vappusatasestakaan ei jäänyt eläkeläisille mitään muuta kuin petetty lupaus, päättää Koponen.

Suomen Uutiset