Artikkeli kuva

LEHTIKUVA

Jaana Strandman haluaa tukea maaseudun ruoantuottajia: Kotimainen ruoantuotanto on tässä maailmantilanteessa huoltovarmuuden ja varautumisen ydinasia

14.03.2025 |19:12

Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman pitää suomalaisen maaseudun pärjäämistä maamme elinehtona. Tärkeää on, miten ja missä ruoka tuotetaan, mistä teollisuus saa raaka-aineita ja millaiset palvelut ja tiestö maaseudulla on. Koko Suomi on pidettävä mukana, Strandman vaatii.

Kotimainen ruoantuotanto on tässä maailmantilanteessa huoltovarmuuden ja varautumisen ydinasia. Kansanedustaja Jaana Strandmanin mielestä yhteisenä tahtotilanamme tulee olla puhtaan lähiruoan ja maatalousyrittäjien elinvoimaisuuden tukeminen.

– Maatalousyrittäjiä on noin prosentti suomalaisista. Maaseudun asioissa on uskottava yksityiseen yrittäjyyteen ja paikallisiin toimijoihin. Alkutuottajan aseman ja koko elintarvikeketjun tasapainon on kehityttävä nykyistä oikeuden­mukaisempaan suuntaan. Keskeisimmät toimet ovat elintarvikemarkkina-, kilpailu- ja hankintalain tarkastelu ja muuttaminen.

– Suomalaisen puhtaan ruoan potentiaali tulee hyödyntää uudella kasvuohjelmalla, jolla lisätään ruokavientiä. Riittävällä tutkimus- ja kehitysrahoituksella tulee vauhdittaa elintarvikealalle syntyviä innovaatioita ja investointeja, jotka kasvattavat alan arvonlisää, jatkojalostusta ja työllisyyttä.

EU:n maatalouspolitiikan keskityttävä ruokaturvan parantamiseen

Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan tulee keskittyä ruokaturvan parantamiseen. Tukijärjestelmää on kehitettävä ja yksinkertaistettava siten, että maataloustuet kohdistuvat nykyistä paremmin varsinaiseen ruoantuotantoon.

Pienyrittäjyyden esteitä tulee purkaa maaseutualojen liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseksi. Tila- ja pienteurastamojen toimintaedellytyksien parantaminen ja tilamyynnin sekä sukupolvenvaihdosten helpottaminen ovat keskeisiä toimenpiteitä, jotta maatalous Suomessa voi jatkua. Päällekkäistä valvontaa ja byrokratiaa pitää vähentää maatiloilla ja elintarviketeollisuudessa.

Makujen Suomi matkailuvaltiksi

Makujen Suomi tulee nostaa matkailuvaltiksi. Eri puolilla Suomea saadaan maistella erilaisia perinneruokia ja tutustua suomalaiseen ruokakulttuuriin. Etelä-Savo on valittu vuonna 2024 Euroopan luomumaakunnaksikin.

– Meistä jokainen voi tehdä valintoja suosiaksemme lähellä tuotettua ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Se on Suomi. Valitessamme paikallisen tuottajan tuemme yrittäjyyttä, työllisyyttä ja ruokakulttuuria. Pienyrittäjien tuotteet ovat turvallisia, omaleimaisia ja korkealaatuisia, Strandman sanoo.

PS ARKISTO

Suomen Uutiset


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Suomen uutiset logo

Riikka Purra Maaseudun Tulevaisuudessa: ”On vain meistä itsestämme kiinni, elävätkö jälkipolvemme suomalaisen kulttuurin ja elämäntavan ympäröiminä myös tulevaisuudessa”

28.10.2024 |12:19

Viikon suosituimmat

1.
Suomen uutiset logo

Maahanmuuttajaperheelle yli 4 000 euroa puhtaana käteen – Lehtinen: Tuollaisiin palkkasummiin on haastavaa päästä suomalaisellekin

11.09.2025 |16:14
2.
Suomen uutiset logo

IL-kohuselvitys avasi vieraskielisille syydettävää massiivista Kela-rahamäärää, mutta kokonaisuus on vielä tuplaten pahempi – Purra: ”Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva vääjäämätön”

13.09.2025 |10:00
4.
Suomen uutiset logo

Yleisradiolta meni kaikki pieleen Lontoon suurmielenosoituksen uutisoinnissa

16.09.2025 |09:20
5.
Suomen uutiset logo

Nuori ukrainalaisnainen tapettiin julmasti Yhdysvalloissa – vasemmistolaiset huolissaan rasismista

10.09.2025 |13:06
6.
Suomen uutiset logo

Kolmannen sektorin poliittisiin hillotolppiin hupenee useita kymmeniä miljoonia euroja veronmaksajien rahaa – helsinkiläinen PS-varavaltuutettu keräsi järkyttävän listan

12.09.2025 |09:10
7.
Suomen uutiset logo

Oliko Lontoon jättimäisellä maahanmuuton vastaisella marssilla 100 000 vai miljoona mielenosoittajaa – katso video ja arvioi itse

15.09.2025 |09:21

Uusimmat

Perussuomalainen 2/2025

Mainos kuva

Lue lisää