Kansanedustaja Jani Mäkelä Lappeenrannasta ilmoittaa olevansa käytettävissä perussuomalaisten varapuheenjohtajan tehtäviin kaudelle 2017-2019. Puolueen johto valitaan 10.-11.6.2017 Jyväskylässä järjestettävässä puoluekokouksessa.

– Useat perussuomalaisten jäsenet ja kannattajat ovat pyytäneet minua pyrkimään puolueen johtotehtäviin. Päätin vastata toiveeseen myönteisesti. Eduskuntakokemuksen ohella, aiemmat vastuutehtäväni piiri- ja paikallistasolla ovat tuoneet tähän vaadittavaa kentän tuntemusta.

Mäkelä on aiemmin toiminut Lappeenrannan Seudun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajana, Perussuomalaisten Kymen piiri ry:n varapuheenjohtajana ja Perussuomalaiset rp:n puoluevaltuuston jäsenenä. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja jäsenenä mm. liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Puoluejohdon valinnat ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta ja paikoille on ilmoittautunut monia ehdokkaita. Tämä viestittää Mäkelän mielestä puolueen elinvoimasta sekä jäsenten halusta vaikuttaa yhteiseen tekemiseen.

– Mielestäni perussuomalaisten hallitustaipaleen raskaimpia kohtia ovat olleet maahanmuuttokriisi ja työmarkkinakysymykset. Olemme kärsineet paljon kantaessamme vastuuta porvarihallituksen sosiaalisen omatunnon roolissa. Tavoitteeni on nostaa perussuomalaiset taas johtavaksi työväenpuolueeksi, Mäkelä sanoo.

SUOMEN UUTISET