Ruotsin rikoshistorian törkein joukkoraiskaus tapahtui pakolaisasunnossa Mariannelundissa joulukuussa 2011. Teosta tuomittiin 7 afgaanimiestä, joista kuusi karkotettiin maasta. Viime keväänä halmstadilainen nainen postasi aiheesta Facebook-ryhmään kovasanaisen kannanoton. Nyt nainen saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Maksimirangaistus teosta on kaksi vuotta linnaa.

Nainen kirjoitti Expressen-lehden mukaan muun muassa, että ”miksi helvetissä se sika on edelleen täällä” ja mainitsi miehen kansallisuuden. Hän löi lisää löylyä kirjoituksessaan ehdottamalla, että ne ”jotka antavat rikollisten jäädä tänne pitäisi vangita”.

Ilmiannon postauksesta teki yksityihenkilö, joka toi julki myös naisen aikaisemman julkaisun. Siinä tämä oli ilmaissut inhonsa miehiä kohtaan, jotka menevät naimisiin alaikäisten kanssa ja sitten muuttavat Ruotsiin. Nainen oli myös esittänyt kysymyksen siitä, pitäisikö Ruotsissa olla voimassa sekä paikallinen, että Koraaniin perustuva lainsäädäntö.

Kuulustelussa nainen on myöntänyt kirjoittaneensa julkaisut, mutta kieltää syyllistyneensä rikokseen.

– Olen rehellinen ja puhun suoraan sydämestäni. Olen kirjoittanut nämä rivit vailla vihaa ja minulla on myös muslimiystäviä. Mutta Ruotsissa ei ole sijaa murhaajille ja raiskaajille, nainen kertoi kuulustelussa.

Rangaistus kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on maksimissaan kaksi vuotta vankeutta. Jos tekoa pidetään vähäisenä, seurauksena on sakkorangaistus.

Suomen Uutiset