Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kritisoi oikeusministeriön vihapuheen vastaista Against Hate -kampanjaa siitä, että se ei perustu voimassa olevaan lakiin. Tavio muistuttaa, että oikeusvaltiossa tulee noudattaa voimassa olevia lakeja.

Tavio muistuttaa, että ”vihapuhe”-termiä ei mainita rikoslaissa eikä sitä ole Suomen lailla näin ollen säädetty rangaistavaksi teoksi. Jotta vihapuhe olisi rikos, sillä tulisi olla selkeä tunnusmerkistö.

Tavio katsoo, että vihapuhe on orwellilainen uustermi, jolla pyritään rajoittamaan toisinajattelijoiden sananvapautta ja hillitsemään EU- sekä maahanmuuttokritiikkiä. Tavio pitää termin vihapuhe käyttöä enemmän poliittisena kuin juridisena.

Tavio ihmettelee, miksi oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei ole puuttunut siihen, että ministeriön oma viestintäkampanja tekee Suomen oikeusministeriöstä naurunalaisen.

Martti Suosalon tähdittämä oikeusministeriön video on kuin Kummelin sketsi. Todellisuudessa rikokset ovat kuitenkin vakavia asioita eivätkä vitsejä, joten tällainen toiminta ei sovi oikeusministeriön arvolle, Tavio moittii.

– Vihainen puhe ja poliittisesti epäkorrekti puhe ovat sananvapauteen kuuluvia perusoikeuksia, Tavio korostaa.

Yksi oikeusministeriön julkaisemista vihapuhevideoista:


SUOMEN UUTISET