Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen ihmettelee, miksi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) toivoo, ettei Suomessa käytäisi ”repivää keskustelua” vaalien alla (Iltalehti 8.12.2018).

– En pidä keskustelua hillitsevästä ohjeistuksesta. Kauniita sanoja, mutta näillä ei ruokita suita. Suomessa tulee nostaa keskiöön monia asioita suoraan, Juvonen sanoo ja listaa ongelmia:

– Vanhusten asiat – hoitajia ei ole riittävästi ja kotihoito sakkaa. Lasten ja nuorten asiat – syrjäytyminen, mielenterveys ja pahoinvointi. Työttömyys – miten saada kaikille töitä ja laskea taasen ne työkyvyttömät vakuutuslääkärin seulan lävitse eläkkeelle. Väkivalta – kantasuomalainen tai maahanmuuttaja, jokainen ja jokaisen väkivaltainen teko on tuomittava.

”Hyssyttelyn ajan tulee olla ohi”

Juvonen muistuttaa, että Suomessa on lukuisa määrä kielteisen turvapaikan saaneita ihmisiä, jotka ovat kadulla.

– Jos tämä viime päivien oirehtiminen tästä entisestään lisääntyy, kuten joukkoraiskaukset, nettisaalistaminen ja ”bussilla päinajo”-yritykset, niin olemme todella pulassa.

– Hyssyttelyn ajan tulee olla ohi. Missä menee raja repivän keskustelun ja normaalin, ongelmiin heräävän, realistisen keskustelun raja? Miksi on niin vaikea myöntää, että toimet Suomessa ovat riittämättömiä moniin asioihin? Juvonen kysyy.

SUOMEN UUTISET