Oulun Perussuomalaiset järjestää mielenosoituksen valtuuston maanantaisen 10.12.2018 kokouksen alle. Ulkomaalaistaustaiset ovat raiskanneet nuorimmillaan jopa kymmenvuotiaan tytön useamman miehen toimesta. KRP kertoo, että lähiaikojen raiskaustapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Perussuomalaisten oululainen valtuutettu Sebastian Tynkkynen on yksi hankkeen puuhamiehistä.

Mielenosoitus järjestetään 15-17 Oulun kaupungintalolla.

Facebookissa leviävä kokouskutsu kertoo: ”Oulu on ollut viime päivät valtakunnan pääuutisissa jatkuvien raiskaustapausten vuoksi. Nyt ei ole aika vaieta, vaan meidän tulee tehdä kaikkemme, että viesti vastuullisemmasta politiikasta, varhaisemmasta puuttumisesta ja avoimemmasta tiedonvälityksestä toteutuu. Mielenosoitus järjestetään Oulun kaupungintalon edessä maanantaina 10.12. klo 15:00-17:00.”

Tynkkynen kertoo Suomen Uutisille PS-valtuustoryhmän pyytäneen valtuuston puheenjohtaja Juha Hänniseltä (kok), että Oulun kaupunginvaltuusto kävisi vakavan keskustelun viimeisimmän kokouksen jälkeen paljastuneen seksuaalirikosilmiön johdosta.

– Ehdotimme, että vapaamuotoinen keskustelu käydään heti valtuuston kokouksen (10.12.2018) aluksi ennen esityslistan varsinaista ensimmäistä asiaa. Valtuuston puheenjohtaja pystyy halutessaan ottamaan tällaisen keskustelun kokouksen alkuun, jos haluaa.

– Pyyntö on herättänyt vastustusta jo ainakin keskustan, demarien ja vasemmiston osalta, mutta toivomme, että valtuuston puheenjohtaja siitä huolimatta suostuu pyyntöömme, Tynkkynen kertoo.

Tynkkysen mukaan on keskustelu valtuustossa on välttämätöntä.

– Valtakunnallisen uutisoinnin lisäksi Oulun on myös itse keskusteltava asiasta päättäjien kesken ja pohdittava uusia keinoja kaupunkilaisten turvallisuuden takaamiseksi, sillä tätä aihetta eivät päättäjät vain yksinkertaisesti voi ohittaa.

https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/videos/346317015947741/UzpfSTEwMDAwMjI0NjQ1MTE1OToxOTcwODE3OTk2MzM2Mzk2/


Tynkkynen julkaisi 4.12 suorasanaisen videon Oulun raiskaustapauksista. Facebook, 3 min 28 sek.

Muutos ingressiin 8.12 klo 21.19.

SUOMEN UUTISET