Ennen vaaleja pääministeri Antti Rinne lupasi sadan euron korotusta pieniin eläkkeisiin. – Käsittelemme juuri lisätalousarviota eduskunnassa ja nyt on käynyt ilmi, että sdp:n lupaamaa eläkeläisten ”vappusatasta” ei ole tulossa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

Satanen on kuivunut ensin viisikymppiseksi ja kuivuu siitä todennäköisesti entisestään.

– Suuret entiset valtapuolueet näyttävät hallitsevan kansalaisten puhalluksen ja onnistuvat lupauksillaan puhuttelemaan ja pettämään juurikin pienituloisia naisia, sanoo Arja Juvonen.

– Tämä tyylisuunta alkoi jo vuoden 2008 eduskuntavaaleissa, jolloin kokoomus lupasi viidensadan euron korotuksia Sari Sairaanhoitajalle. Hurjat lupaukset kuivuivat nekin kasaan ja hoitajat pettyivät kokoomuksen lupauksiin. Nyt sdp:n antama vappusatasen lupaus on sekin kuivumassa ja eläkeläisille jää luu käteen.

Kustannusten nousu huolestuttaa

Juvonen kertoo saaneensa viestin Pohjois-Karjalasta entiseltä lähihoitajalta. Hän kirjoitti: ”Viidenkymmenen euron korotus menee kulutukseen ja kiertoon. Ei me uskalleta kuitenkaan ahneita liikoja. Selviämme jotenkin kyllä hautaan asti eikä sen kauemmin tarvitsekaan.”

– Viesti oli pysäyttävä, sillä pieneläkeläiset ovat ikään kuin jo nöyrtyneet tämän vappusatasen kuivumisen hyväksymään. Ihmisiä nöyryytetään, Juvonen sanoo.

– Kustannusten nousu on todellinen huoli tulevaisuudessa. Hoivakustannusten ja asiakasmaksujen, kuten myös lääkkeiden, ruoan ja bensan hintojen korotukset, osuvat pieneläkeläisiin kovimmin. Suuntaus on kohtuuton. Hallituksen olisi nyt pian kerrottava myös se, että miten heidän esittämän sote-mallin rahoitus ollaan hoitamassa, eli mikä on uudistuksen hinta vanhuksille ja eläkeläisille.

SUOMEN UUTISET