Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen esiintyy tänään MTV:n Asian ytimessä -ohjelmassa. Ohjelmassa käsitellään koulujen tilannetta, kasvanutta levottomuutta kouluissa ja opettajien keinoja puuttua ongelmakohtiin. Kansanedustaja Koponen pyrkii ohjelmassa tuomaan esiin hallituksen hyviä kirjauksia peruskoulun ongelmiin puuttumiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen kertoo, että hallitus on panostamassa nimenomaan perusasioihin eli luku-, kirjoitus- ja laskutaitoon. Lisäksi opetushenkilöstön toimintavaltuuksia ollaan parantamassa. Koponen näkee, että kuri ja kunnioitus pitää palauttaa kouluun.

Inkluusio ei toimi

– Inkluusio nykyisellään ei ole toiminut, vaan se on tuonut rauhattomuutta ja heikentänyt oppimistuloksia. Perusopetuksen osaamisen taso on tippunut kuin lehmän häntä, onneksi parannusta on tulossa, Koponen kertoo.

Kansanedustaja Koponen roolissaan sivistysvaliokunnan varapuheenjohtajana kertoo tekevänsä kaikkensa sen eteen, että nämä hallituksen hyvät linjaukset etenevät kouluihin saakka. Koposen mukaan tasa-arvorahoituksen vakinaistaminen ja perusopetuksen rahoituksen selvä nosto auttavat kouluja.

Suomen Uutiset