Englantilainen sanomalehti Daily Express on haastatellut perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaarta liittyen hänen Euroopan unionin tulevaisuutta koskeviin näkemyksiinsä.

Laura Huhtasaari piti keskiviikkona Euroopan parlamentin täysistunnossa Brysselissä puheen, jossa hän totesi unelmanaan olevan, että jokainen EU-jäsenmaa tekee oman Brexitinsä eli eroaa EU:sta.

Expressin haastattelussa Huhtasaari toteaa, että nykymuotoisella EU:lla ei ole tulevaisuutta, sillä Euroopan kansakunnat eivät hyväksy EU:n ajamia taloudellisen yhteisvastuun ja keskitetyn hallinnon periaatteita.

EU on kohdellut Suomea huonosti

Huhtasaari totesi, että EU on kohdellut Suomea huonosti. Hän ei kuitenkaan usko, että Suomi on ensimmäisenä jonossa ulos EU:sta valtamedian EU-myönteisen propagandan vuoksi.

– Veikkaisin ennemmin Alankomaita, Tanskaa ja Ruotsia. Suomen pitäisi kuitenkin ehdottomasti seurata niitä, Huhtasaari valotti EU-visiotaan.

Euroopan maiden yhteistyön Huhtasaari katsoo toteutuvan parhaalla tavalla tavanomaisten itsenäisten valtioiden välisten diplomaattisten ja taloudellisten suhteiden muodossa nykyisen keskitetyn poliittisen hallintomallin sijaan.

EU hylännyt vapaakaupan ihanteen

Express julkaisi myöhemmin myös toisen osan Huhtasaaren haastattelusta. Siinä Huhtasaari syytti Euroopan unionia Yhdistyneen kuningaskunnan kohtelemisesta vasallivaltionaan keskinäisiä tulevaisuuden suhteita koskevissa neuvotteluissa – yli neljä vuotta Brexit-kansanäänestyksen jälkeen.

Huhtasaari linjasi, että Euroopan kansakuntien välisten tulevaisuuden suhteiden tulee perustua poliittisen suvereniteetin ja taloudellisen vapauden periaatteiden varaan. Hän katsoo EU:n hylänneen vapaakaupan ihanteen, vaikka EU yhä teeskentelee juhlapuheissaan olevansa maailmanlaajuisen vapaakaupan puolustaja.

Artikkelia on täydennetty 23.10.2020 klo 6.42.

Suomen Uutiset