– Katainen jättää perinnöksi maan, jonka talous ei ole kasvanut vuosiin ja jonka velkaantuminen on räjähtänyt käsiin. Maamme on kuilun reunalla, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström jyrähti tänään eduskunnassa.

Hallituksen nykylinja ei pelasta maamme taloutta, sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström eduskunnassa hallituksen tulevien vuosien menokehyksistä. Hallitus linjaa kehysselonteossaan talouden kehitystä vuosille 2015-18.

– Aluksi on pakko ihmetellä, miksi käymme nyt keskustelua hallituksen talouspoliittisesta linjasta – linjasta, joka todennäköisesti on aika toisenlainen jo muutaman viikon kuluttua. Sillä selvää on, että nämä päätökset revitään tulevissa minihallitusneuvotteluissa ainakin osin auki. Ja syytä onkin repiä, sillä nykylinjalla ei maamme taloutta saada käännettyä, Lindström sivalsi.

Omaisuuden myynti
velan maksuun ei kannata

Lindström kertasi puolueen jo aiemmin esittämää linjausta, jonka mukaan tuottavaa omaisuutta ei kannata myydä valtionvelan maksamiseksi. Perussuomalaiset käyttäisivät rahat miljardien korjausvelkaa pienentävien ja tulevaa talouskasvua tukevien investointien rahoittamiseksi.

– Onkin todella vaikeata ymmärtää, miksi hallitus myy tuottavaa omaisuuttaan, kuten esimerkiksi Altian, velanmaksuun aikana, jolloin korkotasomme on historiallisen alhainen. Kun kerran myytte, niin käyttäkää nyt, hyvänen aika, edes rahat fiksusti! Maamme on täynnä kohteita, jotka nykytilanteessa tuottavat taatusti paremmin kuin valtionvelan takaisinmaksu. Valitsemanne linja on lähinnä valtion omaisuuden haaskausta, Lindström pamautti.

Kataisen karmea perintö

Lindström moittii pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) taakseen jättämää perintöä historiallisen heikoksi.

– Katainen jättää perinnöksi maan, jonka talous ei ole kasvanut vuosiin, velkaantuminen on räjähtänyt käsiin, työttömyys kolkuttelee kriisilukemia, liikenneverkkojen sekä puolustusvoimien rahoitus on laiminlyöty ja keskeiset rakenteelliset uudistukset ovat pahasti kesken. Maamme on kuilun reunalla, Lindström jyrisi.

Hän moitti hallitusta myös kuuron korvan kääntämisestä opposition esityksille maan tilanteen parantamiseksi.

Kehitysavusta rahaa

Perussuomalaiset säästäisivät rahaa kehitysavusta, joka muutettaisiin vapaaehtoiselle pohjalle. Myös tehottomista yritystuista voisi ottaa paljon pois.

Lapsilisät puolue palauttaisi korkojen kera. Eläkkeiden indekseihin ei koskettaisi. Taloutta elvytettäisiin siirtymällä kotimaiseen energiaan ja perumalla 450 miljoonan euron energiaverot ja EU:n määräämä Windfall-vero.

Veli-Pekka Leskelä