Turun kaupunginkirjastossa pureuduttiin maahanmuuttoasioihin poikkeuksellisella kokoonpanolla. Ruotsidemokraatti Kent Ekeroth oli Jussi Halla-ahon ohella puhumassa tilaisuudessa, jossa hahmoteltiin Ruotsiin suuntautuneita maahanmuuttovirtoja.

Ruotsidemokraattien kansanedustaja Kent Ekeroth kertoi Ruotsiin vuosittain suuntautuvasta suuresta maahanmuuttajavirrasta. Ruotsi vastaanottaa vuosittain 110 000 maahanmuuttajaa, enimmäkseen Lähi-Idästä ja Afrikasta. Ruotsi on vastaanottanut vuodesta 1980 lähtien noin 2 miljoonaa maahanmuuttajaa.

sverigedemokraatti

Ekonomistitaustainen Ekeroth (kuvassa) kertoi ruotsidemokraattien vastustavan maahanmuuttoa, koska heidän mukaansa sen korkeat kustannukset rapauttavat hyvinvointivaltiota. Lisäksi maahanmuuton vuoksi yhteiskunnan solidaarisuus vähenee, yleinen ilmapiiri heikkenee ja rikollisuus kasvaa.

Tämän seurauksena moni ruotsalainen ei enää tunne oloaan turvalliseksi omalla kotiseudullaan. Ekerothin mukaan moni Malmöstä pois muuttanut ilmoitti muuttonsa syyksi liiaksi lisääntyneen rikollisuuden.

Hän sireerasi monikulttuurisuutta tutkinutta Robert Putnamia, jonka mukaan lisääntynyt monikulttuurisuus vähentää yhteisön keskinäistä luottamusta sekä niin sanottua sosiaalista pääomaa. Mitä etnisesti sirpaloituneempi yhteisö, sen vähemmän sen jäsenet kommunikoivat keskenään.

– Älkää tehkö Ruotsin virheitä. Älkää kulkeko Ruotsin tietä. Maahanmuutto tuhoaa Ruotsin, Ekeroth vetosi kuulijakunnalleen.

Puolue sai suurvoiton viime vuoden syyskuun parlamenttivaaleissa, mutta muut puolueet ovat eristäneet sen poliittisesta päätöksenteosta kokonaan.

Mielenilmaus tilaisuudessa

Tilaisuuden alku viivästyi mielenilmauksen vuoksi. Jussi Halla-aho (ps.) ehti pitää esitystään vain hetken, kunnes muutama mielenosoittaja nousi seisomaan, käänsi esittäjälle selkänsä ja suuntasi iskulausekylttejään kohti kameroita.

Turvahenkilöstö saattoi protestoijat ulos salista.

Tilaisuuden oli järjestänyt kansanedustajaehdokas Vilhelm Junnila (ps.).

Tilaisuuden videotallenne katseltavissa ylläolevasta videoikkunasta.

SUOMEN UUTISET