Valtioyhtiö Postin johtaja on malliesimerkki ahneudesta ja palkkasikailusta, sekä valtion omistajaohjauksen vuosikausia kestäneestä täydellisestä epäonnistumisesta, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

– Se että valtionyhtiön johtaja tienaa viisi kertaa suurempaa kuukausipalkkaa kuin pääministeri on täysin kestämätöntä ja sitä voisi kutsua jopa lailliseksi ryöväämiseksi, Jani Mäkelä moittii.

Sitran ja Postin johto ylipalkittua

Postin johtaja leikkaa alimman tason työntekijöiltään palkasta 30 % samalla kun hän itse nauttii kahden keskituloisen palkansaajan vuosipalkkaa kuukaudessa.

– Tälläinen toiminta valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaavan ministerin on välittömästi puhallettava poikki.

– Minulta kysyttiin löytyisikö Sitraan yliasiamies 15 000 euron kuukausipalkalla tarjotun 22 000 euron sijaan, johon vastasin, että varmasti löytyy. Silloin en vielä tiennyt sanan ”ylilyönti” syvintä olemusta, jota valtionyhtiö Postin toiminta johdon palkitsemisen ja työntekijöiden rankaisemisen osalta on, Mäkelä kommentoi.

Palkkasikailua työntekijöiden kustannuksella

Mäkelän mielestä Postin tapauksessa johdon ”palkkasikailusta” tekee erityisen törkeää ja tuomittavaa se, että työntekijöiden palkkoja ollaan työehtokikkailuin alentamassa.

– Postin huono johtaminen ja omistajaohjausministerien kyvyttömyys on jatkunut jo pitkään. Henkilöstön vähentäminen ja palkkojen alentaminen on johtanut postin jakelun laadun huonontumiseen ja syönyt suuresti luottamusta postiin.

– Tästä johdon pitää kantaa vastuu, eikä isoa rahasäkkiä, Mäkelä painottaa.

SUOMEN UUTISET