Pääministeri Antti Rinne (sd.) ehdotti Ylen haastattelussa, että Posti voisi laajentaa tehtävänkuvaansa liittämällä eräänlaisen kotipalvelun kevytversion postinjakelun osaksi. Kyse ilmeisesti ei olisi hoivapalveluista vaan lähinnä asukkaiden hyvinvoinnin seuraamisesta.

Pääministeri Antti Rinne ehdottaa sote-uudistukseen kytkettäväksi kylillä kulkevia postinjakajia, jotka hänen mukaansa voisivat toteuttaa hoitotyötä kurkkimalla ikkunoista ihmisten vointia.

– Vuosia hoitoalalla työskennelleenä en voi kuin ihmetellä Rinteen ehdotusta. Kenenkään terveydentilan seuraaminen ei kuulu postinjakajan vastuulle vaan terveydenhuollon ammattilaiselle. Kenenkään terveydentilaa ei voi myöskään arvioida ikkunoista kurkkimalla. Horiseeko pääministeri Rinne omiaan vai onko tavoitteena paikata ennen vaaleja luvattua hoitajamitoitusta Postin palveluilla? perussuomalaisten Sanna Antikainen kysyy.

Hoitajat kauhistuneita Rinteen puheista

Posti on jo aiemmin laajentanut toimintaansa hoiva-alalle tarjoamalla kotihoitopalveluita nimellä Posti Kotipalvelu. Palvelua tarjotaan sekä yksityishenkilöille että kunnille. Postin Kotipalvelun kotisivujen mukaan palveluihin kuuluu mm. kotihoitoa, kotona tapahtuvaa sairaanhoitoa sekä kuntoutusta.

– Yritys työllistää tällä hetkellä yli 700 hoitoalan ammattilaista ja palvelusta huolehtivat nimenomaan terveydenhuollon ammattilaiset, eivät postinjakajat. Tässäkin valossa Rinteen ehdotus postinjakajien kytkemisestä sote-uudistukseen on omituinen, Antikainen sanoo.

Antikainen vaatii, että Rinne ja hallitus kertovat tarkemmin, mitä suunnitelmia heillä on tällä hetkellä sote-uudistuksen suhteen ja kuinka Posti tähän liittyy.

– Monet hoitajat ihmettelevät ja ovat kauhistuneita Rinteen puheista.

SUOMEN UUTISET