Perussuomalaiset haluaa terveydenhuoltouudistuksen, joka on hyvä ihmisen kannalta. Lääkäri on kohtuullisen matkan päässä ja sinne ei tarvitse jonottaa pitkään, ja jokaisella pitää olla jatkossakin varaa huolehtia terveydestään. Tässä lähtökohdat.

– Saimme tällä viikolla neljä ehdotusta, miten ns. terveydenhuollon valinnanvapaus voitaisiin toteuttaa. Meitä perussuomalaisia huolestuttaa, onko valinnanvapaus suurten monikansallisten terveystalojen päiväuni. Tässä pitää olla tarkkana, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila.

– Eduskuntavaaliohjelmassamme kerroimme tavoittelevamme pk-yrityksille ja kolmannelle sektorille vahvempaa roolia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntarjonnassa. Valinnanvapaus oikein toteutettuna voi lisätä pienyritysten mahdollisuuksia toimia terveydenhuollossa.

Kotimaisuus tärkeää

Mattila korostaa, että perussuomalaiset pitää tärkeänä, että terveyspalveluiden tuottajat maksavat veronsa Suomeen ja kantavat laajan yhteiskuntavastuun.

– Jo nyt pienet ja keskisuuret yritykset toimivat esimerkiksi vanhusten ja vammaisten asumispalveluiden tuottajina. Näiden hyvien käytäntöjen soisi jatkuvan. Haavoittuvien ryhmien hoitopalveluille on tärkeää jatkuvuus ja kotimaisuus.

SUOMEN UUTISET