Perussuomalaisten kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila on tyytyväinen sosiaali- ja terveysuudistuksen etenemiseen.

– Perussuomalaisten edustajana olen valtavan tyytyväinen oman ministerimme Hanna Mäntylän panokseen. Hänelle palveluiden tasa-arvoinen saatavuus ja myös syrjäseudun asiakas on kaikki kaikessa. Nyt on sovittu linjauksista, jotka ovat kansalaisen edun mukaisia – ei mennä yritysten ehdoilla, Mattila kiittelee.

”Toimivat palvelut kaiken a ja o”

Mattila sanoo, ettei terveydenhuollon valinnanvapaus ole oikein toteutettuna mikään ”mörkö”.

– Ylikansallisten suuryritysten armoille joutumisen sijaan nyt huolehditaan pienten ja keskisuurten yritysten sekä järjestöjen mahdollisuuksista tuottaa asiakkaille palveluita. Asiasta on sovittu hallituksen kesken. Toimivien palveluiden turvaaminen on kaiken a ja o.

Maakuntavaltuustoilla paljon valtaa

Mattila muistuttaa, että vuonna 2019 aloittavilla maakuntavaltuustoilla tulee olemaan paljon valtaa. Ne vastaavat jatkossa mm. 18 maakunnan terveydenhuollon järjestämisestä ja rahoituksesta.

– Maakunnissa julkinen, yksityinen ja kolmas sektori tulevat olemaan palveluntuottajina samalla viivalla. Maakunnan velvoite on tarjota mahdollisimman hyvät palvelut kaikkialla alueellaan, Mattila painottaa.

– Maakunnan päättäjistä kansa pääsee äänestämään neljän vuoden välein. Niistä tulee todella tärkeä vaalit, koska maakunnille siirtyy myös monia muita tehtäviä. Kunnille jää edelleen merkittävä rooli mm. koulutuksen, nuorisotoimen ja paikallisen elinkeinopolitiikan ja maankäytön järjestäjänä.

SUOMEN UUTISET