Eduskunnassa käsiteltiin viime viikolla kansalaisaloitetta perintö- ja lahjaverosta luopumisesta. Perussuomalaiset ovat samoilla linjoilla kansalaisaloitteen kanssa ja tulevat tekemään lakialoitteen perintöveron muuttamiseksi.

Perussuomalaisten lakialoitteen keskeisenä sisältönä on lesken ja lasten aseman parantaminen.

– Perintöveron maksuunpanoa tulee siirtää siten, että vero maksetaan vasta lesken kotina käyttämän asunnon asumisoikeuden lakattua, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kertoo.

Demareita ei kiinnosta lesken asema

SDP, vasemmisto ja vihreät vastustavat kansalaisaloitteen päämäärää. Demareiden kansanedustaja Timo Harakka jopa kutsui perintöveroa ”ansiottomaksi tuotoksi”.

– SDP jatkaa samalla kylmällä linjalla. Ei kiinnosta lesken ja lasten asema, kun puoliso ja vanhempikin on juuri kuollut, Meri sivaltaa.

– Perussuomalaisten lakialoite rauhoittaa asunnon verotuksen lesken asumisajaksi. Lesken periessä puolisonsa ei makseta veroa puolisoiden yhteisestä kodista eikä lesken tarvitse muuttaa pois kotoa perintöverojen vuoksi.

Kohdistuu eniten pieni- ja keskituloisiin

Meren mielestä demarit vähättelevät ongelmaa.

– Veronmaksajien keskusliiton selvitysten mukaan perintövero nimenomaan kohdistuu pieni- ja keskituloisiin.

– Gallup-johtaja SDP kertoo tässä tulevaisuuden visioita. Verotetaan ja kovaa kaikkia. Pitäähän SDP:n pohjattomaan lupauslistaan olla rahat, vaikka ne otettaisiin samoilta ihmisiltä, joiden tilannetta he lupaavat auttaa, Meri ihmettelee.

SUOMEN UUTISET