Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee oikeusministeriön Against Hate -hanketta, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn kehittäminen.

– Keskustelemme maapallon tulevaisuudesta ja kestävästä kehityksestä, koska maapallon kantokyky on rajallinen. Räjähdyksenomainen väestönkasvu mm. Afrikassa aiheuttaa sen, että ihmiset lähtevät liikkeelle paremman elämän perään ja lopulta Suomeen. Tämä taas aiheuttaa ihmisissä ärtymystä, sillä Suomen verovaroja ja maata ei ole tarkoitettu koko maailman vaelluskohteeksi.

– Mikä on hallituksen ja oikeusministeriön vastaus? Puututaan juurisyihin ja vaaditaan maita laittamaan asiansa kuntoon? Ei suinkaan. Keskitytään estämään ihmisten kielteisiä tunteita valtavilla projekteilla vihapuheesta, Meri kirjoittaa Facebookissa.

Lainsäädäntö ei tunne vihapuhetta

Oikeusministeriö kertoo hankkeen keskittyvän viharikosraportoinnin kehittämiseen sekä viranomaisten, erityisesti poliisin, syyttäjän, tuomareiden viharikosten ja vihapuheen vastaisten toimintavalmiuksien vahvistamiseen sekä viharikosten uhrien tukemisen kehittäminen.

– Hyvä muistaa, ettei lainsäädäntö edelleenkään tunne vihapuhetta eikä sellaista termiä löydy rikoslaista. Silti esimerkiksi tuomareille järjestetään koulutusta vihapuheesta, Meri ihmettelee.

SUOMEN UUTISET