Eduskunnassa on keskusteltu kaksivuotisesta esikoulusta ja oppivelvollisuusiän korottamisesta, jotka jakavat eduskuntaryhmien mielipiteitä.

Verkkouutisten kyselyn mukaan enemmistö kannattaa OAJ:n ehdottamaa esikoulun aloittamista jo 5-vuotiaana, kun taas oppivelvollisuusiän korottaminen 19 vuoteen saa kannatusta vain vihreiltä, vasemmistoliitolta ja SDP:ltä.

Perheille tukea yksilöllisesti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei laittaisi vielä 5-vuotiaita lapsia ”koulutusputkeen”.

– Suomalainen koulujärjestelmä on tuottanut kansainvälisesti verraten erittäin hyviä oppimistuloksia. Viime vuosien aikana näissä on tapahtunut laskua, erityisesti niin, että erittäin heikkojen ääripää on sekä kasvanut että loitontunut muista.

– Lapsuus lyhenee koko ajan, mikä on huolestuttavaa. Jos perhe tai lapsi tarvitsee tukea, sitä pitää antaa yksilöllisesti. Tässäkin kysymyksessä kaikkia koskeva massaratkaisu on väärä lähestymistapa ongelmaan, Meri toteaa Verkkouutisille.

Pakottaminen on huono motivaattori

Perussuomalaiset eivät lämpene myöskään oppivelvollisuuden jatkamiselle siihen asti, että nuori on suorittanut toisen asteen tutkinnon tai täyttänyt 19 vuotta.

– Nuorten syrjäytyminen on merkittävä ongelma, mutta siihen pitää puuttua muilla keinoin kuin oppivelvollisuusiän korottamisella. Pakottaminen on huono motivaattori nuorelle opiskeluun eikä se sillä parane, että nuoren on ns. pakko viettää päivänsä jossain yhteiskunnan määräämässä paikassa, Meri painottaa.

SUOMEN UUTISET