Kansanedustaja Mikko Kärnä äityi viikonloppuna erikoiseen solvaukseen. Hän puuttui tuntemattomasta syystä ajatuspaja Liberan sisältöjohtajan turvallisesta aseenkäsittelystä muistuttavaan viestiin ja moitti tätä ”populistiseksi sontaläjäksi”. Osansa sai myös puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Liberan Tere Sammallahti (kok.) kirjoitti oman viestinsä tilanteessa, jossa lyhyen ajan sisällä kaksi henkilöä oli saanut surmansa ampuma-aseonnettomuudessa. Maastopyöräilijä kuoli metsästäjän ampumaan luotiin lauantaina Urho Kekkosen kansallispuistossa. Lisäksi metsästäjä ampui aiemmin vahingossa metsästyskaverinsa Kuusamossa.

On vaikeaa keksiä syytä, miksi turvallisen aseenkäsittelyn säännöistä ei pitäisi muistuttaa, päinvastoin. Reserviläistoiminnassa, metsästyksessä ja kilpa-ammunnassa on täysin normaalia kerrata säännöllisesti keskeiset turvallisuussäännöt. Asiasta muistuttaa myös muun muassa Iltalehden haastattelema Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola: ”Aina käsittele asetta niin kuin se olisi ladattu”.

Moinen ei jostain syystä kansanedustaja Mikko Kärnälle (kesk.) sopinut. Vaikka hän sinänsä piti Sammallahden vinkkejä oikeina, hän piti niistä muistuttamista vääränä.

https://twitter.com/KarnaMikko/status/1317913155901755401

Huomattavan moni verkkokeskustelija pohdiskeli, oliko Kärnän massiivisella, perjantaina saapuneella alkoholilastilla osuutta viikonlopun erikoisiin lausumiin.

Toivottavasti ei. Sillä olisihan tolkutonta, jos alkoholin vaikutuksen alaisena olevan kansanedustaja yrittäisi estää sitä, että muut muistuttavat turvallisesta aseenkäsittelystä.

Kuten sanonta kuuluu: Guns and alcohol don’t mix. Aseet ja alkoholi eivät sovi yhteen.

Seuraavaksi Halla-ahon suvun kimppuun

Aiemmin päivällä Kärnä oli pohdiskellut Jussi Halla-ahon (ps.) ylioppilaita pursuavaa sukupuuta.

Kärnä päätteli, että Halla-aho olisi ”maaseutuvihamielinen”, koska hänen suvussaan on kirjoitettu katkeamatta ylioppilaaksi vuodesta 1738 lähtien.

Verkkokeskustelijat yrittivät tiedustella Kärnältä, millä tavalla ylioppilaaksi pääseminen millään tavalla liittyy elitismiin tai maaseutuvihamielisyyteen. Mitään järkevää vastausta ei kuulunut.

Keskustakansanedustajan lausunnon kummallisuutta alleviivasi se, että hän on itsekin ylioppilas.

Päivitys 19.10 klo 19.41:

Kärnä poisti Sammallahdelle lähettämänsä viestin seuraavana päivänä ja pahoitteli asiaa:

Sammallahti hyväksyi anteeksipyynnön, ja esitti toiveen, että tapauksella ilkkuminen loppuisi.

SUOMEN UUTISET