Kokoomuksen kansanedustajat laittavat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) luottamuksen puntariin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä järjesti asiasta epäluottamusesityksestä tiedotustilaisuuden eduskunnassa 16.30.

Asiassa on kyse siitä, onko hallitus valehdellut maskiasiassa ja teettänyt poliitisesti ohjattua tutkimusta, joka on mahdollisesti vaarantanut kansalaisten terveyden.

Halla-aho moittii venkulointia

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi tapausta Twitter-viestiketjussa:

– Hallitukselle on ominaista maalitolppien siirtely. Tänään ministerit Pekonen ja Kiuru ovat toistelleet, että hallitus ei keväällä KIELTÄNYT ketään käyttämästä maskia ja että maski ei KORVAA käsi- ja yskimishygieniaa ja etäisyyttä. Ei kukaan ole sellaista väittänyt.

Suomi ei keväällä ollut varautunut pandemiaan. Ei tämä ollut tämän hallituksen vika. Mikään maa ei ollut varautunut. Suomi tunaroi maskien hankinnan kanssa, mikä epäilemättä johtui osaamattomuudesta mutta oli siinä tilanteessa inhimillistä.

Hallituksella on kympin tytön syndrooma. Epäonnistumisia ja oman toiminnan epätäydellisyyttä ei voi myöntää. Kaikki muu on alisteista kasvojen säilyttämiselle, ja potaskan puhuminen (ml. STM:n mittatilausselvitys) on ok.

Venkulointi on vaarallista. Ihmisiä on vaikea saada ottamaan maskisuositusta vakavasti, jos ensin on lähetetty kuukausikaupalla sellaista signaalia, että maskit ovat liioittelua, spektaakkelia, hyödytöntä ja ehkä jopa vaarallista.

Jos jää jatkuvasti kiinni omien tekemisten peittelystä (kuten maskikysymys ja laumasuojastrategiasta luopuminen), tämä nakertaa luottamusta päättäjien toimintaan paljon enemmän kuin mikään opposition esittämä kritiikki.

Pääministeri Sanna Marin (sdp.) ilmoittaa Twitterissä, että Kiurulla on edelleen hänen ja hallituksen luottamus.

SUOMEN UUTISET