Kirkkaana ajattelijana tunnettu vihreiden grand-old-man Osmo Soininvaara hämmästyttää.

Kristillisdemokraattien Peter Östman ja vasemmistoliiton Veronika Honkasalo väänsivät tänään A-studiossa siitä, pitäisikö Suomen tunnustaa Palestiinan valtio. Ohjelman anti sai Soininvaaran tarttumaan näppäimistöön.

Soininvaara kirjoitti: ”En pidä Hamasista. Samaa joukkoa ovat Putin, Trump ja perussuomalaiset. En pidä myöskään Östmanin (kd) argumenteista A-studiossa. Länsirannalla siirtokunnat ovat varastaneet maan palestiinalaisilta. Laittomat siirtokunnat pitää lakkauttaa. Hamas on sitä paitsi Israelin luomus.”

Suomalaisen puolueen vertaaminen Hamasin kurkunkatkojiin oudoksuttaa verkkokeskustelijoita:

– Hamasin vertaaminen persuihin on varsin ala-arvoista. Kyse on kuitenkin terroristijärjestöstä. Ja persut nyt vain ovat eri mieltä kuin sinä.

– Millainen ihminen rinnastaa Hamasin kaltaisen terroristijärjestön lailliseen suomalaiseen puolueeseen ja sen kannattajiin?

– Olen joskus sinua äänestänyt ja jopa kirjojasi ostanut. Perussuomalaisia en. Kuitenkin perussuomalaisten vertaaminen terroristiorganisaatioon on järkyttävää ja osoitus ideologisuuteen perustuvasta arvostelukyvyttömyydestä. Se mitätöi lähes kaiken tuntemani kunnioituksen.

– [..] älykkäältä mieheltä aika tyhmä julkaisu. Hamas tappoi vasta 1200 israelilaista ja otti 200 vangiksi. Putin on tappanut tuhansia ukrainalaisia.

Sun mielestä melko suuri osa suomalaisista on verrattavissa terroristijärjestöön ja Putiniin?

– Helle ei sovi kaikille.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kommentoi Soininvaaran omituista viestiä:

– Hamas ampuu raketteja vuodesta toiseen kohti siviileitä. Hamas tekee teloitusretkiä siviilien pariin ja raiskaa naisia. Hamas ottaa panttivankeja, joita myös raiskaa. Vihreiden ex-pj:n mukaan Hamas samaa joukkoa kuin persut. Vihreätkö ne oli huolissaan vastakkainasettelusta?

SUOMEN UUTISET