Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ja Mellunmäen imaamina toiminut Abbas Bahmanpour pelasivat A-studion haastattelussa tavanomaiset retoriset kortit: kristinusko on vähintään yhtä paha kuin islam, islamistisella terrorismilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, ja profeetta Muhammedkin oli vain puolustussotaa käyvä valtiomies.

– Se on tosi karmiva ja kylmä se lopputulos, sitten kun miettii että pakollako täältä ajetaan pois, niin mitä tällaista natsimaista loppuajatusta tässä on. Et sitä kannattaa tosiaan harkita ennen kuin rupeaa tällaisia sanoja käyttää, Abbas Bahmanpour kauhisteli Laura Huhtasaaren puheita islamisaatiosta ja sen tuottamista turvallisuusongelmista.

– Se tuo mieleen näitä vanhoja Euroopan tapahtumia, jopa inkvisitiosta asti, silloin puhdistettiin koko Espanja muslimeista.

Bahmanpour ei maininnut, että Espanjan inkvisitio oli nimenomaan islamisaation seurausta. Asiayhteydestä voi päätellä, että Bahmanpour tarkoitti varsinaisesti reconquistaa eli takaisinvaltausta. Se oli yli 700 vuoden mittainen ajanjakso, jolloin kristityt ajoivat muslimit pois Pyreneiden niemimaalta, jonka nämä olivat valloittaneet 710-luvulla.

Inkvisitio kohdistui vain islamista katolilaisuuteen kääntyneisiin.

Moni muistaa Bahmanpourin Ylen Islam-illasta, jossa hän totesi rehellisesti, että islamissa homoseksuaalisuus on kielletty, ja että siitä seuraa shariassa kuolemanrangaistus.

Hajjar: Islamisaatio ei voi pitää paikkansa, koska muslimeja on vielä niin vähän

Imaami Anas Hajjarin mukaan islamisaatio ei voi pitää paikkansa, koska se on vasta alussa.

– Toisaalta kun miettii niin järkevä ihminenhän ymmärtää selvästi et jos ajatteelee paljonko muslimeja on Suomessa, yhden prosentin tasolla korkeintaan tai sinne päin, niin minkälaisen islamisaation voisi tällainen joukko tehdä, minkälainen vaikutus tällaisella joukolla voi olla eduskuntaan, valtuuskuntiin. Järkevä ihminen ymmärtää ettei tällainen voi pitää paikkansa, Hajjar päättelee.

Jo tämäkin vähemmistö tavoittelee kuitenkin Helsinkiin suurmoskeijaa. Islamisaatio etenee myös joka vuosi sekä maahan muuttavien muslimien että heidän kantaväestöä korkeamman syntyvyyden vuoksi.

Bahmanpourin mukaan islam ei anna oikeutusta koskaan tappaa viatonta ihmistä. Tosin hän ei määritellyt, mitä tarkoittaa viattomuudella.

Bahmanpour on eri mieltä muun muassa Indonesian tärkeimmän muslimijohtaja Yahya Cholil Staqufin kanssa.

– Läntisten poliitikkojen tulisi lakata teeskentelemästä, että ääriajattelulla ja terrorismilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. On selkeä yhteys fundamentalismin, terrorismin ja puhdasoppisen islamin perustavien olettamusten välillä. Niin kauan kuin meiltä puuttuu konsensus tästä asiasta, emme voi voittaa fundamentalistista väkivaltaa islamin sisällä, Staquf sanoi Suomen Uutisten referoimassa haastattelussa.

Bahmanpour: strippiklubilla heilunut terroristi ei ole oikea muslimi

– Mitä me tiedetään näiden terroristien profiileista täällä Euroopassa niin ne on yleensä olleet jotain rikollisia, huumediilereitä, ne on heiluneet jossain baareissa ja strippiklubeilla ja diskoissa. Ei nää oo mitään islamia harjoittavia ihmisiä jotka tekee tällaista. Että tääkin joka Turussa oli se oli jo Saksassa jäänyt kiinni huumeiden diilauksesta ja tällaisesta, Bahmanpour argumentoi.

Tällä kertaa A-studion toimittajalla oli esittää imaameille tiukka kysymys:

– Tuomitsetteko te profeetta Muhammedin elämäntavan niiltä osin kuin hän kehotti väkivaltaan ja taisteluun vääräuskoisia vastaan?

Hajjarin mukaan profeetta oli valtionpäämies, ja valtion pitää puolustautua: silloinen Medinan valtio oli saarrettu vihollisilla. Profeetta toimi molempien imaamien mukaan oikein ja esimerkillisesti.

Suomen Uutiset