Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lulu Ranteen mukaan näyttää siltä, että hallitus ei tule koskaan myöntämään, että sen ylikireät ilmastotavoitteet ja EU-politikka ovat tuhoisia Suomelle, vaikka tiedot ilmastopolitiikan karmeasta hinnasta ja taloudellisista seurauksista tarkentuvat ja lisääntyvät koko ajan.

Eduskunnan kyselytunnin yhdeksi aiheeksi nousi jälleen kerran Suomen talouden tila ja siihen suoraan liittyvät Sanna Marinin hallituksen maailman kunnianhimoisimmat ilmastotavoitteet.

Perussuomalaiset ovat kysyneet hallitukselta ilmastopolitiikasta lukuisia kertoja ja vaatineet sen järkeistämisestä saamatta faktapohjaisia vastauksia. Kansanedustaja Lulu Ranne kysyi pääministeriltä kyselytunnilla 14.10. Suomen merenkulun katastrofaalisesta tilasta todeten, että ilmastopolitiikan lisälasku tulee olemaan merenkululle jopa miljardi euroa vuodessa.

– Silloinkin pääministeri Marin toisteli mantraa siitä, että hyvin menee. Kireä ilmastopolitiikka on pääministerin mukaan suomalaisille eduksi, koska ”suomalaiset yritykset tekevät maailmanluokan teknologiaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja siihen vastaamiseksi, kun me kiristämme EU:ssa päästötavoitteita”, Ranne sanoo.

Marinin hallitus täysin irrallaan todellisuudesta

Kyselytunnilla 3.2. Ranne viittasi puheenvuorossaan aikaisempaan kysymykseensä ilmastopolitiikasta ja merenkulun jättimäisistä lisälaskuista. Marinin hallitus on Ranteen mukaan täysin irrallaan todellisuudesta ja hokee yhdessä kokoomuksen kanssa vihreän kasvun mantraa, vaikka niiden ilmasto- ja EU-politiikka nimenomaan ovat esteenä terveelle talouskasvulle ja julkisen talouden tasapainottamiselle.

Ranne kehotti puheenvuorossaan hallitusta katsomaan ympärilleen Suomen julkisen talouden tilaa, suomalaisten verotusta sekä yrittämisen ja elämisen kustannuksia. Ranne viittasi myös tuoreisiin uutisiin, jotka jälleen kerran osoittavat, että EU:n ja Suomen ilmastopolitiikka, joihin kaikki muut paitsi perussuomalaiset ovat sitoutuneet, aiheuttaa suomalaisille loputtomien miljardien laskun, johon suomalaisilla ei ole varaa. Pelkästään merenkululle miljardin vuosittain.

Tilanne on jo kriisiytymässä

Ranne kysyi, eikö hallituksessa olla tietoisia siitä, että sen ajama ylikireä ilmastopolitiikka on este terveelle kasvulle ja julkisen talouden kuntoon saattamiselle. Se ei synnytä uusia työpaikkoja yksityiselle puolelle tai paranna kilpailukykyä, päinvastoin.

Ranne kohdisti kysymyksensä suoraan pääministerille:

– Arvoisa pääministeri, miten tämä on suomalaisille eduksi?

Puhemies Matti Vanhanen kuitenkin ohjasi kysymyksen ministeri Timo Harakalle todeten, että kysymyksen pääaihe oli merenkulku. Harakka taas selitteli omiaan eikä vastannut kysymykseen.

– Suomalaisten elämä kallistuu ja Suomen kilpailukyky heikkenee niin kauan kuin hallitus ja kokoomus jatkavat ylikireän ilmastopolitiikan toteuttamista ja kieltävät sen seuraukset. Niiden yksimielisesti ajama ilmastopolitiikka nakertaa kansalaisten, yritysten ja teollisuuden toimintakykyä, elinvoimaa ja tulevaisuutta. Tilanne on jo kriisiytymässä. Eikö nyt olisi aika ottaa järki käteen ja keskittyä Suomen kansantalouden kannalta keskeisiin asioihin? kysyy Ranne.

Suomen Uutiset