Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén ehdottaa, että Libyaan pitäisi perustaa Euroopan unionin rahoituksella uusia pakolaiskeskuksia, joihin Välimeren ylitystä yrittäneet turvapaikanhakijat palautettaisiin.

Vapaaehtoisjärjestöt auttavat salakuljettajia

Packalén puhui Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa Ranskan Strasbourgissa torstaina aamupäivällä. Hän piti ongelmallisena sitä, että vapaaehtoisjärjestöt auttavat ihmissalakuljettajia poimimalla turvapaikanhakijoita meressä ajelehtivilta kumilautoilta, joita ei ole edes tarkoitettu kestämään koko merimatkaa.

– Jos avustusjärjestöt saisivat tästä salakuljettajilta rahaa, niiden edustajat pitäisi panna vankilaan, mutta tällä hetkellä heitä ei rangaista millään tavalla, Packalén mainitsi.

Terroristeille maahantulokielto

Euroopan neuvoston torstaiaamun keskustelun aiheena oli terrorismi. Packalén esitti puheessaan myös, että EU-maiden pitäisi kieltää maahantulo sellaisilta EU-maissa pysyvästi tai tilapäisesti asuvilta ihmisiltä, jotka ovat liittyneet terroristijärjestöihin.

– Unionimaiden pitäisi harkita kansalaisuuden ottamista pois terrorismitekoihin syyllistyneiltä tai niissä auttaneilta maahanmuuttajilta.

Packalén peräänkuulutti myös viranomaisyhteistyön tiivistämistä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, jotta terrorismia voidaan ennaltaehkäistä.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista. Yleiskokous on koolla Ranskan Strasbourgissa 26.–30.6.2017.

SUOMEN UUTISET