Jussi Halla-aho kummeksuu loikanneen piiripuheenjohtaja Pekka M. Sinisalon toimintaa. Halla-aho kertoo saaneensa asiasta vihiä jo viikkoja sitten, ja kysyneensä asiasta Sinisalolta. Tämä kiisti tiedon, vaikka ne osoittautuivatkin sittemmin tosiksi. Halla-aho toteaa, että kieroilua ja epärehellisyyttä on vaikea ymmärtää.

Pekka M. Sinisalo kertoi tänään tiedotteessaan eroavansa perussuomalaisista ja liittyvänsä sinisiin. Hän toisteli tavanomaisia, kesäkuusta asti toisteltuja fraaseja: ”poliittinen koti paloi Jyväskylässä” ja ”perussuomalaisista on tullut yhden asian liike.”

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi asiaa.

– Kuten olen ennenkin sanonut, jokaisella on oikeus valita poliittinen viiteryhmänsä. Kieroilua ja epärehellisyyttä on kuitenkin vaikea ymmärtää. Sinisalo on kesän ja syksyn ajan vakuutellut kyllästymiseen asti uskollisuuttaan minulle ja puoluesihteerille, uusimaalaisille perussuomalaisille sekä kirkkonummelaisille valtuustotovereilleen. Mitään arvopohjaongelmia ei ole noussut esiin, Halla-aho kirjoittaa.

”Sinisalo ei menestynyt vaalissa, ja tämä otti koville.”

– Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa syyskuussa Sinisalo pyrki puoluehallituksen jäseneksi. Silloinkaan ei ollut merkkejä siitä, että hän olisi kokenut yhteensopivuusongelmia puolueen nykyisen johdon kanssa. Sinisalo ei menestynyt vaalissa, ja tämä otti koville. Tämä seikka selittäneekin arvopohjan äkillistä löytymistä. Samalla työpaikka lähti alta, kun hänen johtamansa Evitskogin vastaanottokeskus ajettiin alas.

– Korviini kantautui muutama viikko sitten huhuja, joiden mukaan Sinisalo olisi siirtymässä Sinisten puoluesihteeriksi. Tämän vuoksi kävin Sinisalon kanssa 5.10. lyhyen keskustelun, joka on luettavissa oheisista kuvakaappauksista. Lähestyin Sinisaloa siinä idealistisessa hengessä, että harva normaali ihminen kehtaa valehdella päin naamaa. Jäämme nyt sitten mielenkiinnolla katselemaan, millaisen roolin hän uudessa viiteryhmässään löytää.

– Sinisalon tapaus on hyvin kuvaava ja tyypillinen esimerkki Sinisten toimintakulttuurista ja loikkausten motiiveista. Ennen kaikkea kyse on rumasta tempusta Uudenmaan perussuomalaisia toimijoita kohtaan. Asemaansa hyväksikäyttäen Sinisalo on rohmunnut itselleen perussuomalaisille kuuluvia ylikunnallisia luottamuspaikkoja. Kaikkien kunnallisvaaliehdokkaiden tavoin hän on allekirjoittanut ehdokassitoumuksen, jossa hän lupautuu luopumaan kaikista luottamustehtävistään mikäli eroaa perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Nähtäväksi jää, minkä arvoinen on Pekka M. Sinisalon allekirjoitus.

”Harva normaali ihminen kehtaa valehdella päin naamaa”

Halla-aho muistuttaa, että Uusimaa on tärkeä vaalipiiri kaikille, mutta Sinisille se on elämän ja kuoleman kysymys. Matalan äänikynnyksen vuoksi Uusimaa on ainoa vaalipiiri, josta siniset voivat realistisesti kuvitella saavansa yhtäkään kansanedustajaa vuoden 2019 vaaleissa.

– Siksi Uudenmaan perussuomalaisten puhelimet pirisevät tänään kuumeisesti, Halla-aho arvioi.

Hän kehottaa kaikkia ottamaan rauhallisesti. Uudenmaan piiri järjestää syyskokouksen 19.11. ja valitsee itselleen uuden puheenjohtajan.

SUOMEN UUTISET