Lundin kaupungissa on kuluvana vuonna palanut poroksi 50 autoa 32 eri tuhopoltossa. Siksi pelastuslaitos kehottaakin Ruotsin yleisradion sivuilla autoilijoita harkitsemaan tarkoin, mihin parkkeeraavat kulkimensa yön ajaksi.

Autoilijoita neuvotaan erityisesti välttämään pysäköintiä rakennusten seinustoille. Näin siksi, etteivät valtoimenaan liekehtivät autot sytyttäisi myös asuinrakennuksia tuleen.

Lundin kymmenissä tuhopoltoissa on haihtunut savuna ilmaan miljoonan kruunun autot. Vaikka erillisiä rikoksia on ollut yli 30, poliisi ei ole pidättänyt ketään epäiltynä teoista. Ehkä siitä syystä poliisi onkin keskittynyt neuvomaan kansalaisia siitä, miten palojen vahingot voisi minimoida.

Pysäköinti uusiksi koko kaupungissa

Lundilaisia kehotetaan pysäköimään autonsa aukeille ja näkyville paikoille, joissa on riittävä valaistus ja joissa myös ihmiset liikkuvat.

Tahallaan sytytetyt autot ovat jo levittäneet tuhoaan ympäröiviin rakennuksiin. Pelastuslaitoksella on ollut myös useita läheltä piti -tilanteita, joissa sammutusväki on ehtinyt paikalle aivan viime tingassa.

SUOMEN UUTISET