Eläkeputken tukkiminen, työttömyysturvan heikennykset ja vuorotteluvapaasta luopuminen eivät luo yhtään uutta työpaikkaa. Ne ainoastaan lisäävät työllistettävien joukkoa, jo ennestään kasvussa olevaan, valtavaan työttömien armeijaan, sanovat Peruspuurtajat.

– Työttömyysturvan heikennykset lisäävät rajusti eläkeläisköyhyyttä. Eläkeputken tukkiminen on julma eläkeleikkuri. Jos esitykset toteutuvat, niin SAK:n laskelmien mukaan, työttömäksi jääneen 60-vuotiaan keskipalkkaisen kuukausieläkettä leikataan yli 330 euroa.

Kyse on koko ay-liikkeen uskottavuudesta

Peruspuurtajat ry edustaa perussuomalaisia ay-aktiivia työntekijä- ja toimihenkilöliitoista.

– Ay-liikkeen on estettävä työntekijöiden kurittaminen, tarvittaessa vaikka joukkovoimaa käyttäen. Kyse on koko ay-liikkeen uskottavuudesta. Onko SDP-johtoinen ay-liike valmis puolustamaan jäsentensä etuja? Vai onko ay-liike SDP:n ja pääministeri Sanna Marinin kiltti sylikoira?

– Kyse on ay-liikkeen uskottavuudesta, tulevaisuudesta ja jäsenkadon tyrehdyttämisestä. Mikäli ay-liike estää eläkeputken tukkimisen, niin uskottavuus palautuu ja järjestäytymisaste kääntyy takaisin nousuun, Peruspuurtajat uskovat.

SUOMEN. UUTISET