Perussuomalainen Nuoriso käynnisti 10.1.2022 uuden kansalaisaloitteen kertaluontoisen ja tarkkarajaisen elvytyspaketin luomiseksi autoilulle. Elvytyspaketin keskeisenä tavoitteena on nestemäisten polttoaineiden valmisteverosta luopuminen yhden vuoden määräajaksi ja tämän jälkeen valmisteveron puolittaminen vuoden 2021 tasosta.

Perussuomalaisen Nuorison Kipuraja ylitetty – autoilun elvytyspaketti! -kansalaisaloitteen allekirjoitti yli 21 000 suomalaista ensimmäisen keräysvuorokauden aikana.

Sanna Marinin hallituksen on aika herätä todellisuuteen. Polttoaineen hinta on kasvanut kestämättömälle tasolle sekopäisen ilmastopolitiikan vuoksi. Siksi esitämme suomalaista aidosti hyödyttävää elvytyspakettia, joka helpottaisi autoilijoiden ja teollisuuden tilannetta, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Kipuraja ylitettiin jo kauan sitten

Polttoaineen litrahinta on noussut monin paikoin yli kahden euron. Vaikutukset näkyvät jo nyt kotitalouksissa ja yrityksissä. Vihervasemmistolaisella hallituksella on tavoitteena polttoaineveron jatkuvat korotukset, joita perustellaan ilmastosyillä.

Esimerkiksi Puolassa polttoaineiden verotusta on väliaikaisesti laskettu vastauksena kohonneisiin hintoihin ja tavallisten kansalaisten vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen.

– Polttoaineveron korotuksilla hallitus saa aikaan ainoastaan sen, että he hankaloittavat tavallisten kansalaisten kulkemista ja työssäkäyntiä, yrityksistä puhumattakaan. Autoilijoiden kipuraja on ylitetty jo kauan sitten. Tämä on elvytyspaketti, jolle suomalaiset haluavat antaa äänensä, toteaa yhdistyksen 2. varapuheenjohtaja Jonni Levaniemi.

Kansalaisaloite on allekirjoitettavissa kansalaisaloitepalvelussa.

Suomen Uutiset